0
1

Kayseri’de bir çocuÄŸu istismara maruz bırakan kiÅŸi tutuklandı
Kayseri’de dün 7 yaşındaki çocuÄŸu cinsel istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alınan Suriyeli Ä°.A. tutuklandı.

Kayseri’de dün 7 yaşındaki çocuÄŸu cinsel istismara maruz bırakan istismarcı tutuklandı.

Melikgazi ilçesi DaniÅŸmentgazi Mahallesi’ndeki pazar yerinde bulunan tuvalette amcasının kızı 7 yaşındaki M.A’yı cinsel istismara maruz bırakan Suriye uyruklu Ä°.A’nın (26) emniyetteki iÅŸlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen İ.A, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

NE OLMUÅžTU?

DaniÅŸmentgazi Mahallesi’nde yabancı uyruklu bir erkek, 7 yaşındaki çocuÄŸu istismara maruz bırakırken yakalanmıştı. Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınan şüpheli bölgeden uzaklaÅŸtırılırken, kalabalık grup yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirmiÅŸ, iÅŸ yerlerini de ateÅŸe vermiÅŸti. Ä°stismar iddiasının ardından kentte yaÅŸanan olaylarda 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralanmıştı.

Kayseri ValiliÄŸi, “DaniÅŸmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir ÅŸahsın küçük yaÅŸtaki Suriye uyruklu bir çocuÄŸa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce ÅŸahıs gözaltına alınmış olup çocuÄŸumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise, “MaÄŸdur çocuk, kardeÅŸleri ve anne emniyetteki iÅŸlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Cinsel istismar iddiası ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin yayın yasağı getirilmişti. Hakimlik, soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı da vermişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olaylara ilişkin 67 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın