Ãœlkemizin deÄŸiÅŸmeyen kaderi …!

0
12

Bu ülkede   80 leri , 90 ları ve 2000 ‘li yılları yaÅŸayarak gördüm. Bu seneler  içinde dolu dolu her ÅŸeyiyle yaÅŸayarak gördüm . Hiç bir ÅŸeyin olmadığı ama her ÅŸeyin aslında var olduÄŸu sadece paranın geçtiÄŸi paran yoksa varlığının olmadığı günler geçirdik. YaÄŸ kuyrukları ,tüp kuyruklarına girdik bekledik. En kötüsü de okuldan gel kuyruÄŸa gir, bekle sıran gelsin, oradan çık baÅŸka kuyruÄŸa gir ama Yapacak hiç bir ÅŸeyim yoktu. Gene o zamanlarda Yollarda asfalt yok kötü bir kentleÅŸme Enflasyon yüksek , üretimde saÄŸlık yok (köylerimiz hariç)siyasi çekiÅŸmeler, geçim derdi , Kira artışı gibi sorunlar yoÄŸunluk da sorunlardı.

O devirler bitti bu devire geldik aslında değişen bir şey yok;

Çünkü şimdide paran yoksa gene alamıyorsun , sıra yok  ama Paran yok  elde edemiyorsun. işte  bu sebepten dolayı herkese ısrarla diyorum ki ;

Muhakkak TRT yıllarca oynayan Bizimkiler adlı    Dizi’ yi seyredin Türkiye’nin deÄŸiÅŸmeyen kaderini görün o günkü ÅŸartlar nasılsa bu günde aynı sadece Yıllar  deÄŸiÅŸmiÅŸ ama sorunlar hep aynı Enflasyon , geçim derdi, siyasi kavgalar , soygunlar rüşvetler ,ihaleler vs HER ÅžEY  AYNI yani…..  Türkiye’nin KADERÄ° hep aynı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın