Mehmet Kamil Türkmen: Belediye meclislerinde turizmciler olmalı

0
28

ŞANLIURFA -Şanlıurfalı deneyimli turizmci, profesyonel turist rehberi ve Rehberler Odası, ŞURO eski başkanı, Türkmen Konağı sahibi, turizm gönüllüsü Mehmet Kamil Türkmen, belediye seçimlerinde turizmcilerin meclis üyesi olarak yer alması gerektiğini söyledi.
Kamil Türkmen, Şanlıurfa’nın tarihi ve inanç turizmi geçmişiyle Türkiye’nin gözbebeği bir turizm merkezi olduğunu belirten Mehmet Kamil Türkmen şunları anlattı:
“Turizm Şanlıurfa’nın can damarıdır. Göbeklitepe ile dünya markası haline geldi. Balıklı Göl ile ziyaretin zirvesine vurdu. Daha keşfedilmeyen Hazreti İsa’nin silutenin gerçekleştiği  “Mandillion İsa”sı denilen, dünyada 4 adet olduğu söylenen Hz.İsa’nın silueti kale burcunda meydana geldi. Hazreti İsa Urfa’yı ziyaret ettiğinde kuyudan çektiği suyla felçli insanı ayağa kaldırdı. Bu gibi söylemler efsane olabilir. Ama turizm adına çok değerlidir. Turizmi bilenlerin belediye meclislerinde yer almalarını istiyoruz. Çağrım tüm siyeasi partilere yöneliktir” diyen Mehmet Kamil Türkmen “Bunu sadece Şanlıurfa için söylemiyorum. Bütün Türkiye’nin belediyelerin de turizm sektöründe kabul gören kişilerin yer alması ülkemizin menfaatinedir.  Bu bir tarihi sorumluluktur ve turizmin bilgili insanlara ihtiyacı vardır”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın