Ali Koç’tan olay açıklama: Åžerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik.

0
8

Fenerbahçe BaÅŸkanı Ali Koç, Galatasaray deplasmanında kazanılan zaferin ardından yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Koç, maçın ardından Galatasaray BaÅŸkanı Dursun Özbek ile yaÅŸadığı gerginliÄŸi ve maçın hakemini sert sözlerle eleÅŸtirdi. “Bugün gerçek ÅŸampiyonun kim olduÄŸunu; ÅŸerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik” diyen Koç, takımını kahramanca savaÅŸtıkları için tebrik etti.

Fenerbahçe BaÅŸkanı Ali Koç, Süper Lig’in 37. haftasında oynanan ve Fenerbahçe’nin 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Galatasaray derbisinin ardından Samandıra Tesisleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Maç sonrası Rams Park’ta yaÅŸanan gerginlik ve Galatasaray BaÅŸkanı Dursun Özbek’in sözlerine yanıt veren Koç, dikkat çeken ifadeler kullandı.

‘GERÇEK ÅžAMPÄ°YONU GÖSTERDÄ°K’
Ali Koç, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün gerçek ÅŸampiyonun kim olduÄŸunu herkese gösterdik. Takımımız kahramanca mücadele etti ve bu zorlu atmosferde hakeme raÄŸmen son haftaya umutla girmemizi saÄŸladı. Onlara minnettarız” dedi.

‘SÄ°STEMÄ° YIKMAYA AZ KALDI’
Koç, sistemle ilgili eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Biz herkesi yendik ama sistemi yenemedik. Ancak az kaldı, sistemi yıkmaya çok yakınız. Pek çok kulüp bu durumdan rahatsız. Bu sistem böyle devam edemez. Bugün Süper Kupa’da yabancı hakem istememizin, sezon boyunca yabancı hakem çaÄŸrılarımızın ne kadar haklı olduÄŸunu bu maç açıkça gösterdi.”

‘LÄ°GÄ°N DENGELERÄ° BOZULDU’
Ali Koç, ligin dengelerinin bozulduÄŸunu belirterek, “Bir takımı ÅŸampiyon yapmak ve bazı takımları ligde tutmak için kurulan bu düzen, ligin tüm dengelerini altüst etti. En son böyle bir durumu Haluk Ulusoy döneminde görmüştüm” dedi.

DURSUN ÖZBEK’E CEVAP
Galatasaray BaÅŸkanı Dursun Özbek’in kendisini düelloya davet etmesine yanıt veren Koç, “Dursun Özbek, beni düelloya mı çağırıyor? Biz iki senedir televizyon karşısında tartışmaya davet ediyoruz. Düello deÄŸil, tartışalım. Ä°nsanlar iki baÅŸkanın da kimliÄŸini, kiÅŸiliÄŸini görsün. Bugün geç oldu, uykusu da kaçmasın. Hafta içi istediÄŸi televizyon kanalına, GS TV de dahil, çıkmaya hazırım. Bu ne ucuz kabadayılık. Biz tutarlı insanlarız. Bu çaÄŸrısının arkasında dursun! Ä°stiyorsa yarın çıkalım. Sayın BaÅŸkan’ın cesaretlenmesine çok sevindim” dedi.

SELAHATTÄ°N BAKÄ°’NÄ°N AÇIKLAMALARI
Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki de sosyal medyada Ali Koç ile yaÅŸadıkları tartışma görüntülerinin gündem olmasının ardından açıklamalarda bulundu. Baki, “BaÅŸkanımızla yaÅŸanan 5 saniyelik bir tartışma gündeme oturmuÅŸ. Bizim dışarı çıkmamıza izin verilmediÄŸi için ortamın gerilme ihtimali vardı. BaÅŸkan özellikle beni uyardı, bir tek sen bir ÅŸey yapmayacaksın dedi. SaÄŸ elinde kan gördüm, baÅŸkanımıza doÄŸru hamle yapan birini gördüm. Bizim üstümüzden gündem yaratmaya çalışmasınlar, biz siyasetçilere yanağımızı okÅŸatmıyoruz. BaÅŸkanımızla yaÅŸadığımız 3 saniyelik bir olay.” dedi.

‘HAKEMÄ° UNUTMAYACAÄžIZ’
Baki, hakem kararlarına yönelik eleÅŸtirilerini de dile getirerek, “Takımımızı, hocamızı tebrik ediyorum. Dünya derbisinde 81 dakika 10 kiÅŸi oynayıp rakibimize kendi evinde ÅŸut fırsatı vermeden kazandık. Bu sıradan bir derbi galibiyeti deÄŸil, çok daha ötesidir. Son yıllarda baÅŸkanımızın ve yönetimimizin ortaya koyduÄŸu bir argüman var; Fenerbahçe’ye karşı kutsal ittifak. Medya, MHK, federasyon, devletin bazı birimleri bu ittifakta yer alıyor. Ä°tile kakıla buraya kadar getirilen rakibimizle aramızdaki farkı herkes gördü. Bu galibiyet, argümanlarımızı güçlendirdi. Takımımıza, teknik direktörümüze, orayı Kadıköy’e çeviren taraftarımıza teÅŸekkür ediyorum. Bu maçın 19 Mayıs Pazar günü olması da anlamlı. Fenerbahçeliler’e ve Atamız’a armaÄŸan olsun.” dedi.

“Maçı kazandık diye hakemi unutacak deÄŸiliz. Daha ilk yarının baÅŸlarında Szymanski’ye ve Ferdi’ye yapılan fauller ortada. Kart bile çıkmadı. Ucuz bir pozisyonda 21. dakikada Fenerbahçe’yi 10 kiÅŸi bıraktı. Hem Galatasaray’ı hem Fenerbahçe düşmanlarını hem de hakemleri yendik. TFF BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi’nin bizlere yaÅŸatmadığı skandal kalmadı. Atadığı hakemler, verdiÄŸi kararlar. Riyad skandalından sonra hala görevde kalması baÅŸka bir yorum gerektirir. Bu kadar skandal ve kötülüğe raÄŸmen hala çıkıp konuÅŸmuyor.”

“Biz baÅŸkaları gibi siyasetçilere yanağımızdan makas aldırtmıyoruz!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın