Alman Demiryolları 30 Bin  İşçi Alacak! Listede Türkiye de var.

0
2
Almanya’da taşımacılık sektörü yurt dışında nitelikli iÅŸ gücü arayışına hız kesmeden devam ediyor. Ãœlkenin en büyük demiryolu ÅŸirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı iÅŸe almayı planladığını duyurdu

BERLÄ°N – Almanya’nın ulaÅŸtırma sektörü, nitelikli iÅŸgücü açığını yurt dışından karşılamaya devam ediyor. Almanya’nın en büyük demiryolu ÅŸirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı iÅŸe almayı planlıyor.

Almanya’da taşımacılık sektörü yurt dışında nitelikli iÅŸ gücü arayışına hız kesmeden devam ediyor. Ãœlkenin en büyük demiryolu ÅŸirketi Deutsche Bahn (DB), 2024 yılında 30 bin yeni çalışanı iÅŸe almayı planladığını duyurdu. DB, nitelikli iÅŸ gücü açığını kapatmak için Tunus’tan makinist, Türkiye’den elektronik teknisyeni almayı hedefliyor. Ayrıca demiryolu işçileri, inÅŸaat mühendisleri, kamyon ve otobüs ÅŸoförleri ve üst yapı montajcıları gibi çeÅŸitli pozisyonlarda çalışacak çalışanlar arıyor.

Deutsche Welle Turkish’nin haberine göre DB, 2019 yılı sonunda yurt dışından işçi alımı için özel bir departman kurdu ve son üç yılda 700’e yakın yabancı uzmanla sözleÅŸme imzaladı. Bu süreçte ağırlıklı olarak Tunus ve Mısır’dan makinistler, Türkiye’den ise elektronik mühendisleri alındı. Deutsche Bahn Ä°nsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Alman iÅŸgücü piyasasındaki dramatik deÄŸiÅŸimlerin ve göçün bu sorunun çözümünde önemli rol oynadığını belirtti. Yalnızca 2023 yılında yurt dışından 2024’ün üzerinde uzman iÅŸe alınarak 350 kiÅŸinin iÅŸe baÅŸlaması hedeflendi.

deutsche-bahn-(db).jpg30 Bin Yeni İstihdam Planlanıyor

Deutsche Bahn bu yıl 30 bin yeni uzmanı iÅŸe almayı hedefliyor. Demiryolu iÅŸletmecileri derneÄŸi Allianz Pro Schiene’ye göre, çevre ve iklimin korunması açısından da önemli olan ulaşım dönüşümünün baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirilebilmesi için her yıl 5 bin ila 10 bin ilave sürücüye ihtiyaç duyuluyor. Ancak ÅŸu anda yılda yalnızca 2 ila XNUMX yeni çalışan iÅŸe alınabiliyor.

Alman Ekonomi Enstitüsü’ne (IW) baÄŸlı Beceri Merkezi (Kofa) tarafından yürütülen bir araÅŸtırma, Almanya’da ulaÅŸtırma mesleklerinde nitelikli iÅŸgücü sıkıntısının arttığını ortaya koydu. Alman UlaÅŸtırma Åžirketleri BirliÄŸi de acil otobüs ve tramvay ÅŸoförlerine ihtiyaç olduÄŸuna dikkat çekiyor. Dernek, sürücü sıkıntısının Berlin’deki otobüs hizmetlerinde azalmaya yol açtığını belirtti.

DB’den yapılan son açıklamaya göre, önümüzdeki Haziran ayında 13 Mısırlı makinist DB Regio Bayern’de çalışmaya baÅŸlayacak. Mısırlı makinistler Kahire ve Münih’te dil kursları ve mesleki eÄŸitim aldılar. Devlete ait DB, Almanya’da iÅŸ güvenliÄŸi yüksek, güvenilir iÅŸverenler arasında yer alıyor. Bu kapsamda nitelikli iÅŸ gücü açığını kapatmak amacıyla yurt dışından personel alımı sürecini hızlandırmayı planlıyor.

Kaynak: Alman Demiryolları 30 Bin  İşçi Alacak! Listede Türkiye de var

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın