Aşırı turizme karşı koyma stratejileri.

0
3
Aşırı turizm (veya destinasyonların aşırı kalabalıklaşması), dünya çapındaki pek çok popüler tatil noktasının doğal ve kültürel mirası üzerinde yıkıcı bir etki yarattı

MADRÄ°D – BirleÅŸmiÅŸ Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) , 2011 yılında, çoÄŸunlukla birkaç popüler turistik destinasyona odaklanarak, uluslararası turist akışının 2030 yılında 1,8 milyarın üzerine çıkacağını öngördü . Dünya çapındaki turizm faaliyetinin hızla artması, büyüyen orta sınıf, ucuz hava uçuÅŸları, çevrimiçi kiralama platformları, seyahat blogcuları ve ünlü film mekanları tarafından desteklenmektedir.

Aşırı turizm (veya destinasyonların aşırı kalabalıklaÅŸması), dünya çapındaki pek çok popüler tatil noktasının doÄŸal ve kültürel mirası üzerinde yıkıcı bir etki yarattı. Avrupa’da, olumsuz etkiler özellikle hassas dünya mirası alanları , metropol alanlar, kıyı veya daÄŸlık alanlarda belirgindir . Amsterdam, Barselona, ​​Cornwall, Cinque Terre, Dubrovnik, Ä°biza, Königssee Gölü, Lizbon, Mallorca, Venedik ve daha pek çok yerde alarm zilleri çaldı.

Kovid-19 salgınının patlak vermesiyle birlikte bu eÄŸilim aniden tersine döndü . OECD’ye göre, uluslararası seyahatlere getirilen kısıtlamalar turizm ekonomisinin son aylarda en az %45 ila %70 oranında azalmasına neden olduÄŸundan turizm sektörü son derece ağır bir darbe aldı . Bu, aşırı turizmden mevcut sürdürülebilir turizm modellerine daha kararlı bir ÅŸekilde geçiÅŸ yaparak turizmi bir bütün olarak yeniden düşünmek için bir fırsatı temsil edebilir .

Bu politika özeti , turizm sektörünün mevcut zorluklarına bazı çözümler sunmayı amaçlamaktadır . Sürdürülebilir turizmin bölgelerin uzun vadeli sosyo-ekonomik kalkınmasına nasıl katma değer sağladığını ve devam eden Kovid-19 kriziyle başa çıkmalarına nasıl yardımcı olduğunu gösteriyor. Yeni güzergahlar ve turistik atraksiyonlar, sürdürülebilir ulaşım, daha az bilinen destinasyonların teşviki ve yerel turizmi desteklemek için yenilikçi çözümlerin benimsenmesi yoluyla doğal ve kültürel mirasın sürdürülebilir bir şekilde nasıl yönetilebileceğine dair değerli bilgiler sağlar . Turizmin aşırı kalabalıklaşmasına karşı bölgelerarası işbirliği, uzun vadede daha dayanıklı bir turizm endüstrisinin inşasına hizmet edebilir.

Daha sürdürülebilir bir turizm modeline nasıl geçileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için sürdürülebilir turizme ilişkin politika özetini inceleyin: aşırı turizme karşı koyma stratejileri.

Kaynak: Aşırı turizme karşı koyma stratejileri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın