Bu evler 1 dolara satılacak yetiÅŸen alıyor…

0
1

ABD’nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore’da, terk edilmiÅŸ evler kent sakinlerine tanesi 1 dolara satılacak. Proje, suç oranlarının yüksek olduÄŸu ve boÅŸ ev fazlası olan mahalleleri canlandırmayı amaçlıyor.

ABD’nin Maryland eyaletinin en kalabalık ÅŸehri Baltimore’da bazı mahallelerdeki terk edilmiÅŸ evler tanesi 1 dolardan baÅŸlayan fiyatlarla ÅŸehir sakinlerine satılacak.

Uygulamanın amacı ise sorunlu mahallelerinin yeniden canlandırılması olarak açıklanıyor.

Maryland’daki yüksek suç oranları bazı mahallelerde boÅŸ evlerin fazlalığına yol açarken Baltimore’da yaklaşık 15 bin terk edilmiÅŸ ev bulunduÄŸu belirtiliyor.

200 konut bu kapsama alındı

Bu hafta onaylanan 1 dolarlık ev projesi, belediyeye ait yaklaşık 200 konutu kapsıyor. Mülkler, evlerini restore edip burada yaşamayı taahhüt eden Baltimore sakinlerine satılacak.

Programın amacı Baltimore yerlilerini ucuz mülk satın almaya teşvik etmek olsa da, yerel haberlere göre sivil toplum kuruluşları da boş evleri 3 bin dolara satın alabilecek.

Bloomberg’in haberine göre belediye, inÅŸaat kredisi için ön onay alan kiÅŸilere 50 bin dolar tutarında restorasyon hibesi sunuyor.

Baltimore, 1970’lerde benzer bir konut projesini hayata geçirdi ve ev sahiplerine restorasyon söz vermeleri halinde 1 dolarlık terk edilmiÅŸ mülkleri satın alma ÅŸansı verildi.

PROJEYE KARŞI ÇIKANLAR VAR
Proje Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott tarafından desteklenirken bazı belediye meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Baltimore Belediye Meclisi Başkanı Nick Mosby, projenin daha yoksul insanların şehir dışına itilmesine yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Ancak belediye konut yetkilileri, Baltimore yerlilerinin evlerden ilk payları almalarına izin vermek için 90 günlük bir sürenin mevcut olduğunu söyledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın