Pazar, Eylül 8, 2024
Ana Sayfa Dünya Dünyanın en ölümcül cezaevindeki mahkumlar böyle görüntülendi

Dünyanın en ölümcül cezaevindeki mahkumlar böyle görüntülendi

0
5

Orta Amerika ülkesi El Salvador’un bir süre önce inÅŸa edilen devasa hapishanesinin içinden yeni görüntüler yayınlandı… Hükümetin yayınladığı görüntülerde ülkedeki en tehlikeli suç örgütleri mensupları yer alıyor.

Görüntüler kan donduruyor: Dünyanın en ölümcül cezaevindeki mahkumlar böyle görüntülendi

El Salvador hükümeti, yaklaşık 40 bin mahkumun kaldığı Tecoluca’daki Terörle Mücadele Merkezi ismiyle bilinen cezaevinin yeni fotoÄŸraflarını yayınladı. Sicili kabarık on binlerce mahkumun kaldığı ve çok sıkı güvenlik önlemleriyle korunan cezaevinde çok sayıda suç örgütü üyesi ve liderinin de kaldığı belirtildi.

Cezaevine giren hiçbir mahkumun bir daha özgürlüğüne kavuşamadığı belirtilirken fotoğraflarda çok sayıda gömleksiz, dövmeli mahkum görülüyor.

Bazı  fotoğraflarda saçları tıraşlı erkekler elleri arkadan bağlı bir vaziyette otobüse doluşurken diğerlerinde de mahkumların yerlere oturtularak bekletildiği görülüyor.

Yetkililer ülkenin farklı hapishanelerinden 2000 suç örgütü üyesi ve mafyanın bu tesise getirildiÄŸini duyurdu. Ãœlkedeki en tehlikeli çetelerden olan MS-13 ve Barrio 18’in çok sayıda üyesinin burada tutulduÄŸu kaydedildi.

Ãœlkenin lideri Nayib Bukele’nin terörle mücadele ve uyuÅŸturucuyla mücadele kapsamında 2 yıl önce açtığı merkezde mahkumlara pirinç, makarna ya da rafadan yumurta verildiÄŸi belirtildi.

Mahkumlara çatal-bıçak-kaşık verilmediği belirtilirken tutulan kişilerin çok tehlikeli olduğu ve bunları silah olarak kullanarak isyan çıkartabileceği de kayıtlara geçti.

Öte yandan mahkumların her gün sadece yarım saat hücrelerinden dışarı çıkabildikleri belirtilirken bu süre zarfında ise hiçbir ağırlık ve ekipman olmadan kendi vücut ağırlıklarıyla egzersiz yapabildikleri de kaydedildi.

Ä°ki yıl önce Bukele’nin açtığı cezaevine ise insan hakları örgütleri tepki gösteriyor. Ä°nsan hakları örgütü Cristosal, sadece bu yıl içinde 174 mahkumun iÅŸkenceye maruz kaldığını ve öldürüldüğünü duyurdu. El Salvador hükümeti ise mahkumların ÅŸartlarının iyi olduÄŸunu ve insan haklarına dikkat edildiÄŸini duyurdu.

Ãœlkede ÅŸiddet olaylarının 2022’de yüzde 57 oranında azaldığı da belirtildi. El Salvador ÅŸiddet ve cinayette dünyanın en kötü siciline sahip ülkelerinden biri konumunda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın