Haniye paylaşımınının ardından… Meta, Malezya Başbakanı’ndan özür diledi!

0
5

Facebook ve Instagram’ın çatı ÅŸirketi Meta, salı günü suikasta kurban giden Hamas lideri Ä°smail Haniye için baÅŸsaÄŸlığı dileyen Malezya BaÅŸbakanı Enver Ä°brahim’in paylaşımları kaldırıldığı için özür diledi.

Reuters’a konuÅŸan Meta sözcüsü, “operasyonel hata” nedeniyle üzgün olduklarını ve içeriÄŸin “doÄŸru haber deÄŸeri etiketiyle” geri yüklendiÄŸini söyledi.

ABD’li sosyal medya devi, Gazze’yi yöneten Hamas’ı “tehlikeli örgüt” olarak tanımlıyor ve grubu öven içerikleri yasaklıyor. Facebook, görselleri kaldırmak ya da etiketlemek için otomatik algılama ve insan incelemesinin bir karışımını kullanıyor.

BAÅžSAÄžLIÄžI MESAJI KALDIRILDI
BaÅŸbakan Enver, 31 Temmuz’da Facebook ve Instagram’da Haniye’nin hayatını kaybetmesi üzerine baÅŸsaÄŸlığı dilemek için bir Hamas yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını yayınladı.

Ayrıca Haniye ile mayıs ayında Katar’da yaptığı son görüşmeden bir fotoÄŸrafı ve taziye mesajını da paylaÅŸtı.

Malezya’nın Ä°letiÅŸim Bakanı ve BaÅŸbakanlık Ofisi üyeleri pazartesi günü Meta temsilcileriyle bir araya gelerek bir açıklama istedi.

MAYIS AYINDA DA YAÅžANDI
Bu sorun, paylaşımların kaldırılmasını adaletsiz, ayrımcı ve ifade özgürlüğünün bastırılması olarak nitelendiren Malezya hükümetiyle Meta’nın yaÅŸadığı ikinci sorun oldu.

Mayıs ayında yaÅŸanan benzer bir olayda Meta, Enver’in Haniyeh ile yaptığı görüşmeye iliÅŸkin Facebook paylaşımlarını yanlışlıkla kaldırıldığı söylenerek geri yüklenmiÅŸti.

Filistin davasının sadık bir destekçisi olan Müslüman çoğunluklu Malezya, platformlarında Filistin yanlısı içeriği engellemeleri halinde Meta ve diğer sosyal medya şirketlerine karşı sert önlemler alınabileceği uyarısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın