Havalimanında valizi geç gelene 30 bin TL!

0
1

Tatil dönüşlerinde havalimanlarından çıkmak, valiz ve bavul tesliminde yaşanan sorunlar nedeniyle bazen kabusa dönüşebiliyor. Bu sorunlarla ilgili bir deneyim paylaşan Yazar Ceren Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, valizlerin geç teslim edilmesi durumunda tazminat alınabileceğini belirtti.

VALÄ°Z TESLÄ°MÄ°NDE YAÅžANAN SORUNLAR

Bagaj taşıyıcılarının 2019 ücret tarifesi belli oldu - Türkiye Ekonomi Haberleri

Ceren Özcan, valizlerini geç teslim almak zorunda kaldığını ve bu sürecin nasıl iÅŸlediÄŸini detaylarıyla anlattı. “Geç gelen valizimiz için 30.000 TL tazminatı nasıl aldık?” baÅŸlıklı paylaşımıyla, bu tür durumlarda yapılması gereken adımları açıkladı.

YAÅžANAN OLAY

Özcan, yaÅŸadıklarını ÅŸu sözlerle özetledi: “Geçen ay Ä°sveç aktarmalı Ä°zlanda’ya giderken valizlerimiz gelmedi. Havaalanındaki kayıp bagaj ofisine gittik. (Size verilen bagaj etiketlerini bu yüzden kesinlikle atmayın) BaÄŸlantılı uçuÅŸ olmasına raÄŸmen bir sebepten dolayı bagajlarımızın Ä°sveç havaalanında kaldığını söylendi ve valizlerimize 3 gün sonra ulaÅŸabildik.”

Havalimanı çalışanlarından yolculara kritik uyardı! Bavulunuza bunu sakın ama sakın yapmayın - Gündem Haberleri

TAZMÄ°NAT SÃœRECÄ°

Özcan, bu süreçte yaptıkları zorunlu harcamaların fiÅŸlerini sakladıklarını ve havayolu ÅŸirketine tazminat için baÅŸvurduklarını belirtti. “Bu süre içerisinde yaptığımız zorunlu harcamaların fiÅŸlerini sakladık ve havayolu ÅŸirketine tazminat için elimizdeki belgelerle (uçuÅŸ numarası, bagaj etiketinin ve harcama fiÅŸleri faturalarının ekran görüntüleri) baÅŸvuru yaptık. Her havayolu ÅŸirketinde bu uygulama geçerli. BaÅŸvuruyu uçuÅŸtan sonraki 21 gün içerinde yapmanız gerekiyor. Ertesi gün havayolundan cevap geldi ve 30000 TL tutarındaki ödeme onaylandı” dedi.

TAZMÄ°NAT HAKKI VE BAÅžVURU DETAYLARI

Ceren Özcan, valizlerin geç teslim alınması durumunda kiÅŸisel bakım, giyim, çamaşır ve ÅŸarj aleti gibi masrafların talep edilebileceÄŸini vurguladı. Ayrıca, uçuÅŸ rötarlarında da tazminat hakkı bulunduÄŸunu ekledi: “9 saatten fazla süren rötarlarda havayolu ÅŸirketinden tazminat talep edebiliyorsunuz. Airhelp gibi tazminat almanızı kolaylaÅŸtıran uygulamalar var. Ama bence önce havayolu ÅŸirketine baÅŸvuru yapın. Çünkü uygulama aracılığı ile alacağınız tazminatta komisyon payı olduÄŸu için kesinti oluyor. Havayolu ÅŸirketinden daha yüksek bir ödeme alabilirsiniz. Red cevabı gelirse bu uygulamalarla sonuna kadar hakkınız arayın derim çünkü mutlaka bir geri dönüşü oluyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın