Ä°zmir’de toplu ulaşımda 90 dakika dönemi baÅŸlıyor..!

0
3

Ä°zmir’de, toplu taşımada 90 dakika içerisinde yapılacak aktarmaların ücretsiz yapılmasına imkan saÄŸlayan sistem, 22 Temmuz’da baÅŸlayacak.

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Dr. Cemil Tugay, görevindeki ilk 180 günü kapsayan Hızlı Eylem Planı kapsamındaki hedeflerinden birini daha gerçekleÅŸtirdi. Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi’ne baÄŸlı Ä°zmir Ä°novasyon ve Teknoloji Anonim Åžirketi’nin yeni sistemle ilgili hazırlıkları tamamlandı.

PAZARTESÄ° BAÅžLIYOR
Toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma yapılmasına imkan sağlayacak sistem 21 Temmuz Pazar gününü 22 Temmuz Pazartesi gününe bağlayan gece başlayacak.

İzmirliler bu tarihten itibaren ilk biniş ücretiyle defalarca aktarma yapabilecek.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA KABUL EDİLDİ
Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye baÄŸlı kurum ve kuruluÅŸların temsilcilerinin oylarıyla reddedilmiÅŸti. Teklif, 10 Temmuz’da düzenlenen UKOME toplantısında bir kez daha gündeme geldi.

Teklifin daha önce iki defa oy çokluÄŸu ile reddedilmesi üzerine Tugay’ın “Vazgeçmek yok. Ä°zmirliler 90 dakika hakkını istiyor. Kabul edilene kadar her UKOME toplantısına halkımızın bu talebini taşımaya devam edeceÄŸiz” sözleriyle gündemde tuttuÄŸu teklif, üçüncü toplantıda oybirliÄŸiyle kabul edildi.

“YAÅžAMI KOLAYLAÅžTIRACAK ÇALIÅžMALARI SÃœRDÃœRECEĞİZ”
Karara iliÅŸkin düşüncelerini aktaran Cemil Tugay, “Seçim döneminde verdiÄŸimiz bir sözü daha tutmanın gururunu yaşıyoruz. UKOME’ den oybirliÄŸi ile çıkan kararın ardından çalışmalarımızı tamamladık ve uygulamayı 22 Temmuz Pazartesi gece yarısı itibariyle hayata geçiriyoruz. HemÅŸerilerimize ekonomik anlamda katkı saÄŸlayacak, ÅŸehrimizde yaÅŸamı kolaylaÅŸtıracak çalışmaları sürdüreceÄŸiz. 90 dakika ücretsiz aktarma Ä°zmir’imize hayırlı olsun” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın