Mısır’ın SüveyÅŸ Kanalı geliri yüzde 40 ila 50 azaldı.

0
4

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin küresel nakliye yolu olan SüveyÅŸ Kanalı’ndan elde ettiÄŸi gelirin yüzde 40 ile 50 arasında azaldığını söyledi.
Mısır resmi ajansı MENA’nın haberine göre, Sisi, Kahire’deki 2024 Mısır Uluslararası Sergi Merkezi Konferansı’nda yaptığı açıklamada, SüveyÅŸ Kanalı’nın gelirlerine iliÅŸkin bilgi verdi.”Mısır’a giren ve yıllık yaklaşık 10 milyar dolar olan nakliye hattının (SüveyÅŸ Kanalı) geliri yüzde 40 ila 50 azaldı.” diyen Sisi, bu azalmanın nedenine iliÅŸkin ise ÅŸunları söyledi:

Şikayet etmiyoruz ,gerçeklerden bahsediyoruz.

“Mısır 2 yıl boyunca Kovid-19 salgınının yansımalarıyla, ardından Ukrayna-Rusya kriziyle, ardından da Libya ve Sudan ile sınırlarında gördükleriyle karşı karşıya kaldı. Halihazırda Gazze Åžeridi’nde yaÅŸanan krizle de Mısır’a yılda yaklaşık 10 milyar dolar gelir saÄŸlayan nakliye koridorunun yüzde 40 ila 50 azaldığını görüyorsunuz. Åžikayet etmiyor, gerçeklerden bahsediyoruz.”

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) da 26 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Kızıldeniz’deki saldırılar nedeniyle SüveyÅŸ Kanalı’ndan haftalık geçiÅŸlerin son iki ayda yüzde 42 azaldığını duyurmuÅŸtu.

Dünyanın en önemli kanal ve boÄŸazlarından biri olan SüveyÅŸ Kanalı, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa nakliye yolu olmasının yanı sıra Mısır’ın baÅŸlıca döviz kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın