THY İstanbul-Melbourne uçuşları başladı.

0
4

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu ÅŸirketi Türk Hava Yolları (THY), Ä°stanbul Havalimanı’ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya’nın Melbourne ÅŸehrine ilk uçuÅŸunu gerçekleÅŸtirdi.

THY tarafından 6. kıtaya ilk uçuş, TK 168 sefer sayılı, 349 yolcu taşıyan Boeing 777 tipi uçakla yapıldı. Uçağın kapısında yolculara lokum ikram edildi.

Uçuş öncesi gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bolat, Avustralya’nın 26 milyon nüfusu bulunduÄŸunu ve ülkede yıllık kiÅŸi başı milli gelirin 70 bin dolar olduÄŸunu söyledi.

Avustralyalıların daha önce de Türkiye’ye geldiÄŸini belirten Bolat, “Anzaklar’dan dolayı ülkemize, Çanakkale’ye geliyorlardı. Uzun bir yol katediyorlardı kod paylaşımı yaptığımız firmalarla. Artık Melbourne’den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuÅŸla Türkiye’ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya’ya götürüyoruz. Aynı ÅŸekilde geçen hafta birçok blogger ve youtuber geldi. Ãœlkemizin güzelliklerini gezip gördüler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu ÅŸekilde artacağına, geliÅŸeceÄŸine inanıyoruz.” diye konuÅŸtu.

“BU YIL BÄ°TMEDEN SÄ°DNEY’E UÇABÄ°LÄ°RÄ°Z”
Bu uçuÅŸu çok önemsediklerine dikkati çeken Bolat, “Çok yakında belki de Sidney’i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney’e de uÄŸrayacağız. Uçak müsaitliÄŸine göre belki de bu yıl bitmeden Sidney’e uçabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Avustralya’nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu Tony Huber, ilk uçuÅŸ dolayısıyla Türkiye, Avustralya ve THY’yi tebrik etti.

Huber, “Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuÅŸ için her ÅŸeyin en iyisini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bolat ve Huber, uçak içinde yolcuları selamladı.

Bolat, Huber’e küresel renk otoritesi Pantone tarafından tescillenen “Türk Hava Yolları Kırmızısı” isimli ajandayı hediye etti.

Daha sonra aprona inen Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın