Pazartesi, Eylül 16, 2024
Ana Sayfa Bürokrasi Valilikten Ali Koç açıklaması..!

Valilikten Ali Koç açıklaması..!

0
5

Ä°stanbul ValiliÄŸi, olaylı derbi sonrası Galatasaray Stadyum Müdürü’ne yönelik saldırıya iliÅŸkin spor savcısının talimatıyla iÅŸlem baÅŸlatıldığını açıkladı. Fenerbahçe BaÅŸkanı Ali Koç’un maçtan 70 dakika sonra stada geldiÄŸi ve aniden karar deÄŸiÅŸtirip özel güvenliÄŸi aÅŸarak sahaya girdiÄŸi belirtildi.

Ä°stanbul ValiliÄŸi Ä°l Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürlüğü, olaylı derbide yaÅŸananlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. RAMS Park’ta oynanan maçta 6222 Sayılı Yasaya uymayan 35 ÅŸahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci giriÅŸi, taÅŸkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) iÅŸlem yapıldığı bildirildi. Ayrıca müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doÄŸrultusunda Stadyum Müdürü Ali Çelikkıran’a yönelik darp giriÅŸiminde bulunan 5 ÅŸahıs hakkında adli iÅŸlem baÅŸlatıldığı belirtildi.

ALİ KOÇ MAÇTAN 70 DAKİKA SONRA GELDİ 

Öte yandan Fenerbahçe BaÅŸkanı Ali Koç’un maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada geldiÄŸi, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar deÄŸiÅŸtirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliÄŸini saÄŸlayan özel güvenliÄŸi aÅŸarak saha içerisine yöneldiÄŸi bilgisi verildi.

35 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM 

Ä°stanbul ValiliÄŸi Ä°l Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

– 19.05.2024 Pazar günü saat 19.00’da oynanan Galatasaray – Fenerbahçe maçında yaÅŸanan olaylara iliÅŸkin çeÅŸitli medya organlarında spekülatif yayınların yapıldığı görülmüştür.

– Ãœlkemizin iki güzide kulübünün karşılaÅŸtığı müsabakanın ardından yaÅŸanan olaylar ÅŸu ÅŸekilde geliÅŸmiÅŸtir:

– Galatasaray – Fenerbahçe futbol müsabakasıyla ilgili tüm güvenlik tedbirleri Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğümüz tarafından alınmış ya da özel güvenlik birimleriyle birlikte koordine edilmiÅŸtir.

– Müsabaka sırasında ev sahibi takımın yaklaşık 51 bin, misafir takımın ise 2.318 seyircisi tribündeki yerlerini almıştır.

–  Müsabaka esnasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan toplam 35 ÅŸahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci giriÅŸi, taÅŸkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) iÅŸlem yapılmıştır.

“ALÄ° KOÇ KARAR DEĞİŞTÄ°RÄ°P ÖZEL GÃœVENLİĞİ AÅžTI” 

– Maçın bitiminin ardından, stat içerisinde aldırılan iç güvenlik tedbirleri, Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatı ile sonlandırılmıştır.

– Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Sayın Ali Koç maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10’da stada gelmiÅŸ, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar deÄŸiÅŸtirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliÄŸini saÄŸlayan özel güvenliÄŸi aÅŸarak saha içerisine yönelmiÅŸtir.

– Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanının yanındaki heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoÄŸraf çekmeye çalışmış, bunu engellemek isteyen Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.’ye fiili müdahalede bulunulmuÅŸtur.

– YaÅŸanan olay üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliÄŸini saÄŸlamakla görevli emniyet güçlerimiz, saha içerisine girerek olaylara müdahale etmiÅŸtir.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR 

– Saha içerisindeki olayların sona ermesinin ardından Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52’de saÄŸlanmıştır.

Müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doÄŸrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç.’ye yönelik darp giriÅŸiminde bulunan 5 ÅŸahıs hakkında adli iÅŸlem baÅŸlatılmıştır.

– Stat içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilen ÅŸahısların kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir.

– Konuyla ilgili olarak baÅŸlatılan idari ve adli tahkikat devam etmekte olup, ihmali bulunan personel hakkında da inceleme baÅŸlatılmıştır.

– Adli soruÅŸturma Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın