Windows kaynaklı küresel kesinti yaÅŸanıyor…!

0
2
Windows kaynaklı küresel kesinti yaşanıyor: Bankalar, havayolu şirketleri ve medya hizmet dışı kaldı
Windows bilgisayarlarına baÄŸlı küresel bir kesinti, bankalar, havayolu ÅŸirketleri ve medya kuruluÅŸlarını etkiledi. Sorunun kaynağı olarak Crowdstrike’ın Falcon Sensor ürününde yapılan deÄŸiÅŸiklikler gösterildi.

Windows kaynaklı küresel kesinti yaşanıyor: Bankalar, havayolu şirketleri ve medya hizmet dışı kaldı

windovs iş istasyonlarında görülen mavi ekran hatası nedeniyle bankalar, havayolu şirketleri, telekomünikasyon firmaları, TV ve radyo yayıncıları ile süpermarketler çevrimdışı kaldı.

Sky News UK, Melbourne Havalimanı ve Thameslink gibi büyük ÅŸirketler de bu kesinti den etkilendi. Siber güvenlik firması ‘ın crovstrike’, Hindistan, ABD ve Yeni Zelanda’da sorunlar yaÅŸandığı bildirildi.

ŞİRKETLER VE HİZMETLER ETKİLENDİ

Sky News UK, cuma sabahı yayında olmadığını duyurdu. Spor sunucusu Jacquie Beltrao, X platformunda “Açıkça yayında deÄŸiliz – deniyoruz” dedi. Melbourne Havalimanı ise bazı havayolu ÅŸirketlerinin check-in iÅŸlemlerinin etkilendiÄŸini belirterek, yolculara “check-in için biraz daha fazla zaman ayırmaları” tavsiyesinde bulundu.

BirleÅŸik Krallık’taki büyük bir tren ÅŸirketi, yolculara “yaygın IT sorunları” nedeniyle aksaklıklar yaÅŸanabileceÄŸi uyarısında bulundu. Govia Thameslink Railway’in dört markası – Southern, Thameslink, Gatwick Express ve Great Northern – sosyal medyada ÅŸu açıklamayı yaptı: “Tüm ağımızda yaygın IT sorunları yaşıyoruz. IT ekiplerimiz sorunun kaynağını belirlemek için aktif olarak çalışıyor. Belirli lokasyonlarda sürücü çizelgelerine eriÅŸim saÄŸlayamıyoruz, bu da özellikle Thameslink ve Great Northern aÄŸlarında kısa sürede iptallere yol açabilir. Ayrıca, gerçek zamanlı müşteri bilgi platformlarımız da etkilenmiÅŸ durumda.”

SORUNUN KAYNAÄžI

Crowdstrike, mavi ekran hatalarının birçok lokasyonda gözlendiğini ve sorunun şu anda araştırıldığını bildirdi. Şirket, sorunun Falcon Sensor ürününe bağlı olduğunu ve mühendislik ekiplerinin sorunu çözmek için çalıştığını belirtti. Şirket daha sonra yaptığı açıklamada, mühendislerin sorunu bir içerik dağıtım problemi olarak belirlediklerini ve değişiklikleri geri aldıklarını duyurdu.

Avustralya’nın ulusal siber güvenlik koordinatörü Michelle McGuinness, hükümetin bu kesintinin üçüncü taraf bir yazılım platformundan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti. McGuinness, “Avustralya genelinde birçok ÅŸirketi ve hizmeti etkileyen büyük çaplı bir teknik kesintiden haberdarım” dedi.

Microsoft, kullanıcıların 365 bulut tabanlı uygulama hizmetlerine eriÅŸim saÄŸlayamayabileceÄŸini bildirdi. Teknoloji devi, aynı gün ABD’de havayolu ÅŸirketlerini etkileyen bir bulut kesintisi yaÅŸadığını da belirtti ancak bunun ayrı bir sorun olduÄŸunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın