Yeni iddia: Narin Güran’ı kim, neden öldürdü?

0
1

Gazeteci Tolga Åžardan, Narin Güran’ın evde “görmemesi gereken bir tabloyla” karşılaÅŸtığını ve bu tablonun aktörleri arasında tutuklu amca Salim Güran’ın olduÄŸunu yazdı. Ä°ddiaya göre Narin Güran’ı aÄŸabeyi Enes Güran’ın ahırda boÄŸarak öldürdüğünü aktaran Åžardan, cansız bedenin Salim Güran’ın aracıyla taşınırken 3 gencin olduÄŸu ve 2’sinin nerede olduÄŸunun bilinmediÄŸini ifade etti.
Diyarbakır’ın Merkez BaÄŸlar ilçesinin TavÅŸantepe Mahallesi’nde 21 AÄŸustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de EÄŸer tutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine iliÅŸkin Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma sürüyor.

SoruÅŸturma kapsamında aralarında anne Yüksel ve aÄŸabey Enes Güran’ın da bulunduÄŸu 11 zanlı tutuklanırken cinayete iliÅŸkin dikkati çeken bir iddia ortaya atıldı.

T24 yazarı Tolga Åžardan, “Narin’in cesedinin amca Salim Güran’ın aracıyla taşınırken, araçta üç gencin bulunduÄŸu ve üç gençten ikisinin nerede olduklarının bilinmediÄŸini” yazdı.

Tolga Åžardan’ın aktardığı iddiaya göre, Narin 20 AÄŸustos’ta eve geldi ve “görmemesi gereken bir tabloyla” karşılaÅŸtı. Aynı iddiaya göre, aÄŸabeyi yanında iki arkadaşı olduÄŸu halde Narin’i boÄŸarak öldürdü. Amca Güran; ahıra geldi, üç genç ve Narin’in cesedi ile aracına binerek köyden ayrıldı.

Åžardan, “söz konusu iddia çerçevesinde bilinen tek ÅŸey; araçtaki iki gencin sır olduÄŸu”nu ifade etti.

Tolga Åžardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ankara’nın yanı sıra yerel kaynaklardan süreci takip ederken bazı yeni bilgilere ulaÅŸtım.

Bunlardan ilki, Narin’in cesedinin amca Salim Güran’ın aracıyla taşınırken, araçta üç gencin bulunduÄŸu ve üç gençten ikisinin nerede olduklarının bilinmediÄŸi…

Ä°ddiaya göre; Narin Güran, 20 AÄŸustos’ta köyün camisindeki Kuran kursundan her zamankinden önce çıktı. Cami imamının ifadesi bu nedenle alındı. Narin’in camideki son saatleri soruldu.

Narin, eve geldi ve evde –hemen herkesin ifade ettiği üzere– görmemesi gereken bir tabloyla karşılaştı.

Küçük kızın gördüğü bu tablonun aktörleri arasında tutuklu amca Salim Güran vardı.

Narin yaşadığı anı, o sırada köyde olmayan babasına aktaracağını ifade edince sonun başlangıcı için aile içinde düğmeye basıldı.

Ertesi gün, yine Kuran kursundan eve gelen Narin’e, annesi, köy dışında çalışan aÄŸabeyi Enes’in geldiÄŸini ve ahırda kendisini beklediÄŸini söyledi. Narin, bir zamandır görmediÄŸi aÄŸabeyini görmek için ahıra girdi.

Aynı iddiaya göre, aÄŸabeyi yanında iki arkadaşı olduÄŸu halde Narin’i boÄŸarak öldürdü. Arkasından amcası Salim Güran’la temas kurdu. Amca Güran; ahıra geldi, üç genç ve Narin’in cesedi ile aracına binerek köyden ayrıldı.

Narin’in cesedi aracın saÄŸ ön koltuÄŸundaydı. Arkada ise aÄŸabey Enes ile iki arkadaşı bir süre yolculuk etti.

Bu sırada Narin’in burnundan kan geldi. Araçtakiler panikledi. Amca Güran, üç genci kamerasına girdiÄŸi benzinliÄŸe gelmeden önce yolda indirdi.

Amca Salim Güran, 21 AÄŸustos’ta yaÅŸanan bu olay sonrasında benzinliÄŸe geldi. Yakıt almaksızın sadece çokça ıslak mendil alıp ayrıldı.

Bundan sonrası henüz bilinmiyor.

Ancak söz konusu iddia çerçevesinde bilinen tek ÅŸey; araçtaki iki gencin sır olduÄŸu!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın