60 yıllık zeytinyağı fabrikası devlet desteği ile yenilendi

0
425

Hasan Kökten’e ait 60 yıllık zeytinyağı fabrikası 800 bin liralık devlet desteÄŸi ile baÅŸtan sona yenilenirken, günlük zeytin iÅŸleme kapasitesi de 50 tondan 100 tona çıktı.

BALIKESÄ°R- Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bir zeytinyağı fabrikası daha devlet desteÄŸi ile yenilendi. Pelitköy mahallesinde Hasan Kökten’e ait 60 yıllık zeytinyağı fabrikası 800 bin liralık devlet desteÄŸi ile baÅŸtan sona yenilenirken, günlük zeytin iÅŸleme kapasitesi de 50 tondan 100 tona çıktı.

Ä°lçeye 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy mahallesinde Hasan Kökten, babasından devraldığı 1959 yılı yapımı zeytinyağı fabrikasını Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan aldığı 800 bin lira hibe ile baÅŸtan aÅŸağı yeniledi. Fabrikada makineler yenilenirken, krom depolama tankları kondu ve kasa sistemine geçildi. Yenilenen fabrikanın açılışı da Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye BaÅŸkanı Ali Kemal Deveciler, Balıkesir Kırsal Kalkınmaya Destekleme Müdürü Mehmet Zahit Döğdü, Müftü Hacı Öz ile belediye meclis üyeleri ve vatandaÅŸların iÅŸtirakiyle yapıldı. Mevlit okunurken, misafirlere pilav, keÅŸkek ve ayran ikram edildi. Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye BaÅŸkanı Ali Kemal Deveciler de, yaptıkları konuÅŸmalarda iÅŸletme sahibi Hasan Kökten’e baÅŸarı dilediler.

Tarımsal iÅŸletmeler destek oldukları anlatan Balıkesir Kırsal Kalkınmayı Destekleme Ä°l Müdürü Mehmet Zahit Döğdü, “GeçtiÄŸimiz yıl çiftçimiz Hasan Kökten bize baÅŸvurdu. Bez de kendisine yüzde 65 oranında destek oluk. Böylelikle iÅŸletmenin kapasitesi günlük 100 tona çıktı. Bu fabrikanın çalışması sunucu zeytinyağında katma deÄŸer artışı olacak. Ayrıca marka deÄŸeriyle birlikte çiftçimizin geliri daha da artacak. Kendisine baÅŸarı diliyoruz” dedi.

Fabrikayı babasından devraldığını anlatan Hasan Kökten de, “Fabrikamız 1959 yılında yapıldı. Fabrikayı 1988 yılında babamdan devir aldım. Fabrikamızı devlet desteÄŸi ile yeniledik. Makineler yenilenirken, krom depolama tankları koyduk. Ayrıca zeytinleri depolamak için kasalar satın aldık. Böylelikle daha kaliteli zeytinyağı elde edeceÄŸiz. Yüzde 65 devlet desteÄŸi aldık. 3 yıldan bu yana Öz köyüm markasıyla yaÄŸ satıyoruz. Ãœrünlerimiz ilgi gördü. Müşterilerimiz de memnun. Biz de memnunuz. Bundan sonra inÅŸallah daha iyi olacak. Açılış törenimize katılan herkese teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: 60 yıllık zeytinyağı fabrikası devlet desteÄŸi ile yenilendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın