Bakan Uraloğlu Instagram hakkında soruları yanıtladı

0
1

Bakan UraloÄŸlu yanıtladı: Instagram’a eriÅŸim engeli hangi koÅŸulda kaldırılacak?

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu, Instagram’a getirilen eriÅŸim engeline yönelik açıkla yaptı. EriÅŸim engelinin platformun uyarılara raÄŸmen “katalog suçları” dikkate almaması gerekçesiyle alındığını savunan UraloÄŸlu, “Kanunlarımıza uyduklarında eriÅŸim yasağı kalkar” dedi.

 

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloÄŸlu,  sosyal medya platformu ınstagram’a  getirilen eriÅŸim engeli hakkında konuÅŸtu.

Platformu katalog suçlarla ilgili uyardıklarını aktaran UraloÄŸlu, “Uygulanmasını istediÄŸimiz bazı kurallar var. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz” dedi.

UraloÄŸlu, getirilen eriÅŸim yasağının platformun “kanunlara uyduÄŸunda” kaldırılacağını söyledi.

UraloÄŸlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Instagram’ı katalog suçlarla ilgili uyardık. Uygulanmasını istediÄŸimiz bazı kurallar var. Birçok isteÄŸimizi yerine getirdiler ama bazen karşılık bulamıyor bu. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz.

Biz iletiÅŸim halindeyiz Instagram Türkiye Temsilcisi ile. Ä°lgiliyle arkadaÅŸlarımız görüşme halinde. Hassasiyetlerimiz belli, o eksikleri giderdikleri an, diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke. Kanunları, kuralları olan bir ülke.”

HENÄ°YYE PAYLAÅžIMI ENGELLENMÄ°ÅžTÄ°

31 Temmuz günü Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu “X” hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediÄŸine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye’nin ÅŸehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da ÅŸiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür giriÅŸimidir” ifadelerine yer vermiÅŸti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın