3 orman yangını çıkaran çobanın ifadesi Şaşırttı; Görevlilere kızdım, yaktım..!

0
2

Antalya’nın Manavgat ilçesinde son bir ay içinde 3 ayrı yerde çıkan ve toplam 4 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangınların faili çoban Murat Kaya, jandarma tarafından yakalandı. Kaya’nın yangınları kasten çıkardığı ifadesinde itiraf ederek “ormanda gördüğü bazı aksaklıkların düzeltilmesi için gerek orman iÅŸletme müdürlüğü gerek elektrik dağıtım ÅŸirketini aradığını, gelen giden kimse olmayınca, görevlilerin gelmemesine kızdığı için ormanı yaktığını” anlattı. Kaya, tutuklandı.

Manavgat’ta son bir ay içinde BeÅŸkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda çıkan 3 orman yangınının faili çoban Murat Kaya (33) jandarma tarafından yakalandı. Kaya’nın yangınları kasten çıkardığı ifadesinde itiraf etmesi üzerine tutuklandı.

Yangınların sürekli son yıllarda doÄŸal güzelliÄŸiyle ülke gündeminde yer alan Tazı Kanyonu çevresinde meydana gelmesi ve bölgenin iÅŸletmesinin yapılan ihale sonucunda Manavgat Belediyesi’ne verilmesini de dikkate alan JASAT ekipleri, Gaziler Mahallesi çevresinde araÅŸtırmalarını yoÄŸunlaÅŸtırdı. En son 3 Temmuz’da çıkan yangının ardından yapılan araÅŸtırma sonucunda şüphelinin, bölgede çobanlık yapan Murat Kaya olduÄŸu tespit edildi.

“GÖREVLÄ°LERÄ°N GELMEMESÄ°NE KIZDIÄžIM İÇİN ORMANI YAKTIM”
Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Kaya, 3 Temmuz’daki yangınla, 9 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde Gaziler Mahallesi’nde toplam 4 hektarlık orman alanının zarar gördüğü 2 ayrı yangını da kendisinin çıkardığını itiraf etti. Kaya ifadesinde, “ormanda gördüğü bazı aksaklıkların düzeltilmesi için gerek orman iÅŸletme müdürlüğü gerek elektrik dağıtım ÅŸirketini aradığını, gelen giden kimse olmayınca, görevlilerin gelmemesine kızdığı için ormanı yaktığını” anlattı. Jandarmada iÅŸlemleri tamamlanan Murat Kaya, sevk edildiÄŸi adliyede savcıya da benzer ifade verdi.

Şüpheli Kaya, çıkarıldığı Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından ‘Kasten orman yakmak’ suçundan tutuklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın