Ege’nin havası ve suyuyla uzun ömürlüler cenneti: Palamutbükü

0
6

DATÇA / PALAMUTBÃœKÃœ – Yunan tarihçi, coÄŸrafyacı ve filozof Strabon “Tanrı yarattığı kulunun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası’na bırakır” sözü uzun yaÅŸamak isteyen insanların Palamutbükü’ne akın etmesi için etken oldu.
Strabon yaşadığı dönemde bilinen yerlere yapılan göçlere ve hangi milletlerin nerelerde yerleşmeler yaptığı üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarla ün kazandı. Onun yaşanacak yer olyarak Datça’yı seçmesi ise engin bilgisinden kaynaklanıyor.

Datça’nın en güzel koylarından biri olan Palamutbükü, mavi ve yeşilin bir arada bulunduğu eşsiz noktalardan biridir. Palamutbükü’nün sahip olduğu kıyılar insana bir akvaryumu hatırlatır.
Denizin tertemiz olması, suyun içini rahatlıkla görebilmenizi sağlar. Palamutbükü’nün uzun sahili bulunur. Deniz kıyısı boyunca çay bahçeleri ve lokantalar sıralıdır.
Konukları denize davet eden şezlonglar Palamutbükü otellerinin birinde konaklamayı ve benzersiz denizde kulaç atmayı cazip kılar. Yorgunluğun plaja daha ilk adım attığınızda yok olduğunu hissedeceksiniz. Huzurlu ve dingin bir tatil isteyenlerin için birçok otel bulunuyor. Palamutbükü’nün büyüleyici denizinde uzun bir tatil geçirebilirsiniz.

ULAÅžIM
Datça Yarımadasının Güney kısmında yer alan Palamutbükü, sakin ve huzur dolu bir tatil isteyen insanların tercih ettiği bir yerleşim yeridir. Datça Yarımadası Ege ve Akdeniz’i birbirinden ayıran uç noktadadır. Palamutbükü, bu yarımadanın Akdeniz tarafında bulunmaktadır. Datça’nın merkezine uzaklığı 25 km civarındadır. Datça’dan Palamutbükü’ne otobüs seferleri bulunuyor. Kendi aracınızla 30-40 dk lık bir yolculuk sonunda Datça’dan Palamutbükü’ne ulaşıyorsunuz.
Palamutbükü’ne gelenler denizinin, sahilinin ve havasının temizliğine hayran kalıyor. Palamutbükü’nün biraz açığında Palamutbükü Tavşan adası bulunuyor. Açık havalarda karşıda Yunan adaları görülüyor.

PALAMUTBÜKÜ

Palamutbükü ismini, eskiden bu bölgede sıkça bulunan Palamut ağaçlarından alıyor. Ancak zamanla Palamut ağaçları kesildı ve yerlerine badem ve zeytin ağaçları dikildi. Palamutbükü’nün iç kısımlarında ve çevre bölgelerinde zeytin ve badem tarlaları bulunuyor.
Datça’nın ünlü ve lezzetli bademi burada tadılıyor. Sahil boyunca yerel halk tarafından işletilen işletmeler bulunuyor.

Yerel lezzetlerin sunulduğu, balık ve deniz ürünlerini bulabileceğiniz bir çok restoran yer alıyor. Palamutbükü’nün şirin bir limanı da bulunuyor. Burada balıkçı tekneleri, guletler ve yatlar konaklıyor.
Palamutbükü’nün etrafındaki koy ve bükler ziayaret edilecek güzelliktedir. Palamutbükü’nden yaklaşık 14 Km uzaklıktaki Knidos Antik Kenti’ne de mutlaka uğranmalıdır.. Antik çağın en önemli bilim, sanat ve ticaret merkezlerinden biri olan Knidos’u görmeden gidilmez.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın