Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar ‘Tehlike devam ediyor’

0
2
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden faciasının yaÅŸandığı Ä°liç’te açıklama yaptı. Bayraktar, “Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaÅŸmayı ümit ediyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,Erzincan iliç’te maden faciasına iliÅŸkin son durumu paylaÅŸtı. Bayraktar, bölgedeki çökme sonrasında bölgedeki toprağın tamamının kaldırılması için en az 400 bin kamyona ihtiyaç olduÄŸunu söyledi.

Bayraktar şunları söyledi:

Altın madeninde heyelan: Çevre Bakanlığı’ndan ilk açıklama!
TKP’den ‘İliç’ protestosu: ‘Katil Anagold ülkemizden defol’

“En az 400 bin kamyona ihtiyaç var. Bizim özellikle işçi kardeÅŸlerimizin olduÄŸunu tahmiin ettiÄŸimiz yerlerde arama yapıyoruz. Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaÅŸmayı ümit ediyoruz.

Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanmaya çalışıyoruz.

İşin hukuki boyutuyla ilgili müfettişlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkması için çalışacağız.

Buradaki şirketin yönetim düzeyi içerisinde bir zaafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz.

Bu tesisin izinleri ile alakalıı süreçlerde herhangi bri sıkıntı yok. Ama uygulama noktasında ilgili bakanlıklar soruÅŸturmayı yürütüyor. Hiçbir ÅŸeyin üstünün örtülmeyeceÄŸini söyleyebiliriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın