Fenerbahçe ve Galatasaray’dan 2 dakikalık derbi

0
7

Sahaya U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe karşısında Galatasaray henüz 1. dakikada Icardi ile golü buldu. Bu golün santrasını yapmayan sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yöneldi ve hakem maçı tatil etti.
Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya gelmek için 11 Nisan Stadyumu’na çıktılar. Galatasaray, mücadele için maç öncesi ısınmaya Atatürk’ün fotoÄŸrafının yer aldığı tişörtlerle ısınmaya çıktı.

Ä°LK POZÄ°SYONDA GOL OLDU

Sarı-kırmızılı ekip, 1’inci dakikada Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Abdülkerim’in kendi yarı sahasından yolladığı uzun topta Barış Alper’in kafayla indirdiÄŸi topa hareketlenen Icardi’nin ceza sahası içi saÄŸ çaprazından vuruÅŸunda meÅŸin yuvarlak filelerle buluÅŸtu. Golün santrası dahi yapılmadan sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yönelerek sahadan çekildi. U19 takımı oyuncuları saha kenarından antrenör Murat Zeki Göle’den gelen talimat ile golü yedikten sonra santra yapmayıp oyunu yeniden baÅŸlatmazken soyun odasına yöneldiler. Tamamen altyapı oyuncularının yer aldığı bir kafile ile Åžanlıurfa’ya gelen sarı-lacivertlilerde yedek kulübesinde de sadece 4 ismin yer alması dikkat çekti. Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasına yönelirken tribünlerden de tepki geldi. KarşılaÅŸma ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu ve kurulları verecek. Hakemin kararını bekleyen sarı-kırmızılı futbolcular bir süre sonra sevinmeye baÅŸladı. Tribünleri gezen oyuncular, kendi tarafını dolduran binlerce taraftarla kutlama yaptı.

ANTRENMAN MAÇI YAPTILAR

Ardından teknik heyetin olduğu alana gelerek toplanan sarı-kırmızılı futbolcular as takım ve yedekler olmak üzere iki gruba ayrılıp sahaya çıktı ve kendi aralarında maç yaptı. Taraftarlar da tezahürat ve alkışlarla bu maçı takip etti.

OYUNCULAR TOKALAÅžMADI

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa karşılaÅŸmasında maç önü gerçekleÅŸtirilen seremonide Ä°stiklal Marşı’nın ardından oyuncuların birbirleri ile tokalaÅŸmaması dikkat çekti. Ä°ki takım oyuncuları da Ä°stiklal Marşı’nın ardından kendileri için ayrılan yarı alanlara doÄŸru yöneldi ve takım fotoÄŸrafı çektirdi.

BAKAN BAK DA MAÇI TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak da maçı takip etmek için 11 Nisan Stadyumu’na geldi. Bakan Bak, müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Mehmet BüyükekÅŸi ve Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı Dursun Özbek ile birlikte takip etti.

SARI-KIRMIZILILAR KUTLAMA YAPTI

Ä°lk dakikada gelen golün ardından F.Bahçeli oyuncular tekrar oyuna baÅŸlamadı ve soyunma odasına yöneldi. Maçın hakemi Volkan Bayarslan ve yardımcıları bir müddet bekleyip Fenerbahçe’nin geri gelmeyeceÄŸini sarı-lacivertli yöneticilerden teyit ettikten sonra maçı 4. dakika tatil etti. Bu kararın ardından Galatasaraylı oyuncular kutlamalara baÅŸlayıp taraftarları ile sevinç yaÅŸadı.

DÄ°K DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Fenerbahçe Kulübü, dünkü karşılaÅŸmanın ardından bir paylaşım yaptı. Yapılan açıklamada, “Kazanmak için deÄŸil doÄŸruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediÄŸimiz ÅŸey ÅŸudur ki; Her branÅŸta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alınterinin, emeÄŸin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli deÄŸerlerini benliÄŸinde hisseden bir kulüp olarak dik durmaya devam edeceÄŸiz” denildi.

G.SARAY’DAN KUPA PAYLAÅžIMI

Sarı-kırmızılı kulüpten tatil edilen Süper Kupa karşılaÅŸmasının ardından paylaşım geldi. Yapılan açıklamada, “Galatasarayımız 2023 Turkcell Süper Kupası’nın sahibi oldu. Mauro Icardi, bir dakika dolmadan Barış Alper Yılmaz’ın pasıyla rakip fileleri sarstı. Sarı-lacivertli takım oyuncularını sahadan çekti. Galatasaray, bu zaferle birlikte Cumhuriyet’in 100. yılını iki kupa ile taçlandırdı” ifadeleri yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın