Filenin Sultanları Hollanda’yı 3-2 yendi..!

0
7

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ilk maçına çıkan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Hollanda’yı yenmeyi başardı. Filenin Sultanları, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak rakibini 3-2 yendi. Türkiye, gruptaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda C Grubu’nda yer alan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk maçına çıktı. Son Avrupa şampiyonu apoletiyle Olimpiyatlar’a gelen Filenin Sultanları, Hollanda ile kozlarını paylaştı.

Resim

Türkiye, maçın ilk setinde yaptığı basit hatalarla Hollanda karşısında çok zorlandı. Set boyunca Ebrar Karakurt, Hande Baladın ve Eda Erdem gibi isimlerden katkı alamayan Türkiye, seti 25-19 kaybetti.

İlk sette Türkiye:

❌ 5 hücum hatası
❌ 4 servis hatası
❌ 3 bloklanma
❌ 1 manşet hatası

Resim

Hollanda, ikinci seti ise adeta domine etti. Set ortasından itibaren farkı 8’e kadar çıkaran Hollanda, Türkiye’ye umutlanma fırsatı vermedi. Filenin Sultanları, ikinci seti de 25-19’luk skorla kaybetti.

İkinci sette Türkiye:

❌ 6 bloklanma
❌ 3 hücum hatası
❌ 2 pas hatası
❌ 1 manşet hatası
❌ 1 servis hatası

Resim

Üçüncü set ise büyük heyecana sahne oldu. Filenin Sultanları, uzun süre yenik durumda götürdüğü sette büyük bir geri dönüşe imza atarak Hollanda’yı 25-22 yendi. Melisa Vargas, kaydettiği sayılarla takımımızı sette zafere taşıyan baş faktör oldu.

Resim

Maçın dördüncü setinde de denk bir mücadele vardı. Hollanda, setin başında etkili olurken; Türkiye sete ortak olmayı başardı. Filenin Sultanları, set sonunda ağırlığını ortaya koyarak Hollanda’yı 25-22 yendi ve maçı karar setine taşımayı başardı. Aslı Kalaç’ın skor 21-21’ken kullandığı servisler, Türkiye’yi sette galibiyete taşıdı.

Resim

Karar seti karşılıklı sayılara sahne oldu. Türkiye, Melisa Vargas ve Ebrar Karakurt’un harika oynadığı sette Hollanda’yı 15-13 yendi. Filenin Sultanları, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak sahadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Türkiye, C Grubu’ndaki ikinci maçında 1 Ağustos Perşembe günü Dominik Cumhuriyeti ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşma, TSİ. 10.00’da başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın