Gurbetçilerden 2000 euro vergi alınacak iddiası! Açıklama geldi.

0
3

Gurbetçilerden yıllık 2000 euro vatandaÅŸa destek vergisi alınacağı iddiaları üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM)’nden açıklama geldi. DDM iddiayı yalanladı.

CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada gündem olan “Gurbetçilerden vatana destek vergisi alınacak.” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddianın doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi

‘VERGÄ°LENDÄ°RME ÇALIÅžMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’
“Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aÅŸamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaÅŸayan vatandaÅŸlarımıza herhangi bir baÅŸlık altında vergilendirme çalışması söz konusu deÄŸildir. Bahse konu yeni vergi paketine iliÅŸkin piyasadaki paydaÅŸlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler deÄŸerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır.

Vergide adaletin daha da pekiÅŸtirilmesi ve etkinliÄŸin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine iliÅŸkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluÅŸturmayı amaçladığı belirlenmiÅŸtir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın