İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul turizmini masaya yatırıyor

0
511

Ä°BB’nin sektör temsilcileriyle bir araya geleceÄŸi, turizmin her yönüyle tartışılıp görüşüleceÄŸi tanışma toplantısı 18 Kasım’da Ä°stanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ä°STANBUL- Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan ‘Ä°stanbul Turizm Platformu’ kuruldu. Platformun, sektör temsilcileriyle bir araya geleceÄŸi, turizmin her yönüyle tartışılıp görüşüleceÄŸi tanışma toplantısı 18 Kasım’da Ä°stanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun talimatıyla kurulan, baÅŸkanlığına eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü emekli vali yardımcısı Cumhur Güven TaÅŸbaşı getirilen Turizm Platformu, kent turizminin geliÅŸmesine yönelik yatırım, denetim, iletiÅŸim, tanıtım ve pazarlama konularında koordinasyonu saÄŸlamak üzere görev alacak.

Åžehrin turizm gelirleri ile turist sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarında, sektör temsilcileriyle iÅŸbirliÄŸi ve koordinasyon içinde yol alacak Platform, Ä°stanbul’un özgün deÄŸerlerini geliÅŸtirmek üzere de çalışacak. Böylece, Ä°stanbul rakip destinasyonlarla yarışabilen güçlü bir kent olacak.

Platform’da, Ä°BB üst yönetimi, Valilik Birimleri, Sektör Temsilcileri (TÃœRSAB, TÃœROB, TTYD, Ä°TO, Ä°RO vb.)Meslek Odaları, Vakıflar, Uluslararası Kurumlar, Duayenler ve Ä°BB KardeÅŸ Åžehirleri’ne kadar sektörün çok geniÅŸ yelpazede temsilcileri yer alıyor.

LANSMAN TOPLANTISI

Platform turizm çalışmalarını, inanç turizmi, sağlık turizmi, tarih-kültür-sanat-aktivite turizmi, ekoturizm-doğa/gençlik turizmi, eğlence-gastronomi turizmi, spor turizmi, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi, iş turizmi ve eğitim turizmi gibi komisyonlarla yürütecek.

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun katılımıyla 18 Kasım Pazartesi günü, saat 10.30’da Ä°stanbul Kongre Merkezi Beyazıt salonunda yapılacak lansman toplantısında, Ä°stanbul’un turizm potansiyeli ve geleceÄŸi bütün yönleri ile masaya yatırılacak. Ä°BB’nin turizmle ilgili tüm birimleri ileyönetim kadroları sektörle buluÅŸma olanağı yakalayacak.

Ä°mamoÄŸlu’nun göreve gelmesinden sonra kurulan Ä°stanbul Turizm Platformu, kurulduktan sonra turizm konusunda çeÅŸitli çalışmalarda bulundu.

PROGRAM BÄ°LGÄ°SÄ°:

Program Tarihi: 18 Kasım 2019

Saat: 10.30

Adres: İstanbul Kongre Merkezi – Beyazıt Salonu

Harbiye, Darülbedai Caddesi No:3, 34367 Şişli/İstanbul

Kaynak: Ä°BB, Ä°stanbul turizmini masaya yatırıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın