Ä°kinci el araç satışında yeni sistem: 27 Eylül’den itibaren zorunlu olacak

0
0

Ä°kinci el araç alışveriÅŸinde “Güvenli Ödeme Sistemi” 27 Eylül’den itibaren zorunlu olacak. Sistemle önce satıcı güvenli ödeme sürecini baÅŸlatacak, sonra alıcı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluÅŸa yatıracak. Satışın onaylanmasının ardından güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına geçecek.

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el araç alışveriÅŸini çok daha güvenli hale getirmek amacıyla geliÅŸtirdiÄŸi Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül’den itibaren zorunlu hale gelecek.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uygulamaya ilişkin bilgi verildi.

Paylaşımda, “Ä°kinci el araç alışveriÅŸini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler BirliÄŸi iÅŸbirliÄŸiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek” ifadeleri kullanıldı.

Sistemin nasıl uygulanacağı da video ile aktarıldı.

SATIŞ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Buna göre sistemle önce satıcı güvenli ödeme sürecini başlatacak, sonra alıcı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak.

Satışın onaylanmasının ardından güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına geçecek. Böylece araç alım satım işlemleri güvence altına alınmış olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın