Ä°l SaÄŸlık Müdürü’nden açıklama: M çiçeÄŸi virüsü Ä°stanbul’da görüldü mü?

0
1

Ä°l SaÄŸlık Müdürü’nden açıklama: M çiçeÄŸi virüsü Ä°stanbul’da görüldü mü?
Ä°stanbul Ä°l SaÄŸlık Müdürü Abdullah Emre Güner, ÅŸu ana kadar ÅŸehirde M çiçeÄŸi vakası olmadığını söyledi. AA’ya konuÅŸan Güner, konuyla ilgili resmî açıklamaların takip edilmesini istediklerini belirtti.

M çiçeği ile Kovid-19 arasındaki farklara dikkat çeken Güner, şunları söyledi:

“Ä°stanbul’da ÅŸu anda maymun çiçeÄŸi vakamız yok. Bu dönemde dezenformasyonların önüne geçeceÄŸimiz tek husus, resmi açıklamaların takip edilmesi. Maymun çiçeÄŸi ile Kovid arasında çok büyük fark var. Birisi uzun süreli temastan bulaÅŸan bir hastalık, Kovid ise solunum yoluyla bulaÅŸan bir hastalık. Ondan dolayı bulaÅŸtırma katsayısı düşük bir hastalık. VatandaÅŸlarımız müsterih olsun, herhangi bir durumda bizim her türlü noktada saÄŸlık sistemimiz bulaşıcı hastalıklarla mücadele edecek kuvvette.”

Batı Nil virüsünün hayvan yoluyla buluÅŸan bir hastalık olduÄŸuna iÅŸaret eden Güner, “Bununla beraber isimlerini sayamayacağımız bulaşıcı hastalıklar var. Bunların hepsini takip etmek yönünde bilinçlenmeniz gerekiyor. Çünkü bilmediÄŸimizden korkmamız normal. Herhangi bir hususta tedirgin olmadan, Bakanlığımızın bilgilendirme sayfaları, bilgilendirme rehberleri takip edilmeli. Bakanlığımız sıkıntılı bir durum olduÄŸunda bilgilendirme yapıyor. Åžu anda herhangi bir sıkıntı yok, herhangi bir pandemiyle ilgili bir salgın beklentimiz yok” diye konuÅŸtu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın