Ä°ngiltere’de ‘FLiRT’ paniÄŸi: 200 kiÅŸide görüldü.

0
1

Dünya genelinde 7 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Kovid-19’un yeni varyantı ‘FLiRT’ Ä°ngiltere’de tespit edildi. Yeni varyantın en önemli belirtisinin burun akıntısı olduÄŸu belirtilirken, uzmanlar mutasyona uÄŸramış türün bulaşıcılık oranını ve ölümcül olma riskini araÅŸtırıyor.

BirleÅŸik Krallık SaÄŸlık GüvenliÄŸi Ajansı, Ä°ngiltere’de artan yeni Kovid varyantı ‘FLiRT’ konusunda uyarı yayınladı. Kovid-19’un yeni varyantı ”FLiRT” son olarak Ä°ngiltere’de görüldü ve ülkede 2 bin yeni vaka tespit edildi. Uzmanlar, FLiRT varyantının belirtilerini burun akıntısı, ateÅŸ, öksürük, boÄŸaz aÄŸrısı, yorgunluk, baÅŸ arısı, kas aÄŸrıları, ishal, kusma olarak sıraladı. Virüsün orijinal belirtisinin tat veya koku kaybı olduÄŸu aktarıldı.

DAHA BULAÅžICI OLABÄ°LÄ°R
Uzmanlar, FLiRT varyantının orijinal Kovid-19 virüsünden daha bulaşıcı veya daha ölümcül olup olmadığı hakkında henüz net bir bilgi bulunmadığını belirtiyor. Bilim insanları bu konuda araştırmalara devam ediyor.

ENFEKSİYON NASIL ÖNELENEBİLİR?
Öte yandan yetkililerden vatandaşlara koruma önerileri olarak ellerin sık sık yıkanması, maske, kalabalıktan uzak durma, sosyal mesafeyi koruma ve aşı yapılması konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın