Irak’taki sel felaketinde can kaybı artıyor: 8 ÅŸehir ayakda…!

0
1

Irak’ta 2 gündür etkili olan ÅŸiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde can kaybı 4’e yükseldi. Yetkililer BaÄŸdat, Erbil, Duhok, Kerkük, Musul, Vasıt, Anbar ve Diyala kentlerinde sel nedeniyle resmi tatil ilan edildiÄŸini duyurdu.

Irak’ın kuzeyinde 2 gündür etkili olan kuvvetli yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Åžiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde can kaybı giderek artıyor.

CAN KAYBI 4’E YÃœKSELDÄ°
Sel felaketinden en çok etkilenen Duhok kentinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2’den 4’e yükseldi. Duhok Sivil Savuma Müdürlüğü Sözcüsü Albay Bivar Abdülaziz yaptığı açıklamada, sel nedeniyle yaralanan bir kişinin kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığını, 15 yaşında bir çocuğun ise elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülkenin güney kesiminde de şiddetli yağışlar etkili oldu. Zikar kentine bağlı el-Rifai ilçesinde bir evin şiddetli yağış nedeniyle çökmesi sonucu bir kadın ağır yaralandı.

8 KENTTE RESMÄ° TATÄ°L
Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda Bağdat, Erbil, Duhok, Kerkük, Musul, Vasıt, Anbar ve Diyala kentlerinde hava muhalefeti nedeniyle resmi tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, tatilin belediye kurumları ile güvenlik güçlerini kapsamadığı aktarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın