Hafta sonu savaÅŸ çıkacak : Ermenistan’dan tehdit..!

0
2

Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, sınır köyleri konusunda uzlaÅŸmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan’ın savaÅŸ baÅŸlatacağını iddia etti. Azerbaycan, ay başında, Ermenistan kontrolündeki 4 köyün geri verilmesini istemiÅŸti.

Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, dikkat çeken bir açıklama geldi. Rus devlet haber ajansı TASS’ın haberine göre, PaÅŸinyan, sınır köyleri konusunda uzlaÅŸmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan’ın hafta sonu savaÅŸ baÅŸlatacağını öne sürdü.

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan’ın iÅŸgali altında bulunduÄŸu belirtilen ve eksklav olmayan 4 köyün (BaÄŸanis Ayrım, AÅŸağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı) tartışmasız Azerbaycan’a ait olduÄŸu ve derhal geri verilmesi gerektiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada “Ermenistan’ın iÅŸgali altında bulunan 4 eksklav köyün (Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki) geri verilmesi konusu sınırları belirleme süreci kapsamında çözülecektir” ifadeleri dikkat çekti.

Bakü, topraklarının iadesinin, DaÄŸlık KarabaÄŸ’daki otuz yıllık çatışmayı sona erdirecek bir barış anlaÅŸması için gerekli bir ön koÅŸul olduÄŸunu söylüyor.

Ä°ki ülke yönetimi, geçtiÄŸimiz eylül ayında Azerbaycan’ın geri aldığı DaÄŸlık KarabaÄŸ ile ilgili resmi barış anlaÅŸması imzalamak istiyor; ancak görüşmeler 1000 km.lik sınırının belirlenmesi gibi konularda tıkandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın