‘Kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddiasına ilk resmi açıklama geldi!

0
2

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bir süredir gündemde yer alan ‘kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddialarına iliÅŸkin açıklama yaptı. Peki, kredi kartına taksit kaldırılıyor mu? Ä°ÅŸte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmadığını açıkladı.

KREDÄ° KARTINA TAKSÄ°T KALDIRILDI MI?
Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘kredi kartına taksit kaldırıldı’ iddiasının doÄŸru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluÅŸlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına iliÅŸkin hayata geçirilmiÅŸ herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kredi kartları konusunda doÄŸru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın iÅŸleyiÅŸini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiÅŸtir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın