Kuaför Koray Dağıstan: Yabancı turist kadınlar ‘sarı’ diyor

0
617

22 yıllık usta kuaför Koray Dağıstan, son dönemde İstanbul’un Asya yakasında turist sayısının arttığını ve kuaföre gelen kadın sayısında artış olduğunu söyledi.

Ana Sayfa» Kurumsal

İSTANBUL- Türkiye’de saçlarını yaptırmak için kuaför dükkanına giren yabancı turist kadınların ortak noktası “sarı saç” ve “su dalgası” görüntüsü oluyor. Yaklaşık 22 yıllık usta kuaför Koray Dağıstan, son dönemde İstanbul’un Asya yakasında turist sayısının arttığını ve kuaföre gelen kadın sayısında artış olduğunu söyledi. Saçlarını yaptıran kadınların moral kazandıkların ve rahatladıklarını söyleyen Koray Dağıstan, “Kuaförlük bir anlamda kadınlara psikolojik destek veren bir meslektir. Saçını yaptıran kadınlar yorgunluklarını unutur, sinirleri yatırışır ve evlerine huzur içinde giderler. Onların bu hali bizler için mutluluk vericidir” şeklinde konuştu.

ASYA YAKASINDA KADIN TURİST ARTIYOR
Koray Dağıstan, İstanbul’un Asya yakasındaki turistik tesislerde kalan Alman, Hollandalı, Norveçli, Rus turist kadınlara hizmet verdiklerini belirterek “Sarı rengin hakim olduğu karışık renkleri seçiyorlar. Almanlar doğal sarı istiyorlar. Norveçliler çikolata bakır rengi karışımı sarıyı tercih ediyorlar. Hollandalıları sarı diyorlar. Ruslar ise platin sarısını beğeniyorlar. Bu durumda tüam yabancı kadınların ortak noktası sarının tonları oluyor. Ama pesinin istediği doğal su dalgası gibi olan Meksika dalğası oluyor” dedi.
Koray Dağıstan, Türk kadınların yabancı kadınlara özenerek sarının tonlarını istediklerini ve düz saç sevdiklerini söyledi.

KORAY DAĞISTAN: İNSANLARA GÜZELLİK VERİYORUM

Koray Dağıstan, 11 yaşında iken İstanbul Etiler Akmerkez’de ünlü kuaför MOS’ta işe başladı. Yaklaşık 5 yıl burada çalıştıktan sonra Bağdat Caddesi’nde Tony and Guy’da çalıştı. Daha sonra 2005 yılında Kılıztoprak’ta ilk dükkanını açtı. Böylece 22 yllık deneyimiyle kendi adını verdiği kuaför dükkanında çalışıyor.
Kuaförlükte en zor sorunun iyi personel bulmak ve onu tukmak olduğunu anlatan Koray Dağıstan, “Bu mesleğin en güzel yanı insanlara güzelliv vermek ve biyi ir şeyler verdiğini hissetmektir. Kadınların dünyası çok renkli olduğu için kuaförlük cazip geliyor. Artık her kuaför güzel saç yapıyor. Hepsi kendini çok geliştirdi” dedi.

Kaynak: Kuaför Koray Dağıstan: Yabancı turist kadınlar ‘sarı’ diyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın