Sultanahmet Meydanı’nı kirleten demir bariyerler kaldırıldı

0
20

İSTANBUL – Güvenlik ve koronavirüs tedbirleri kapsamında Sultanahmet Meydanı’nın iki yıldan bu yana kirli görüntüsünü oluşturan alan girişlerine konulan demir bariyerler kaldırıldı.
Bariyerlerin kaldırılmasıyla birlikte meydana Turizm Polisi kulübesi ile aracı konuldu. Turizm polislerinin turistlerin ve halkın arasında devriye nöbeti yaptıkları görüldü.

Sultanahmet Meydanı’na girişi kısıtlayan ve dünyanın 8’ci harikası olarak tanımlanan Ayasofya ile ‘Mavi Cami’ olarak bilinen Sultanahmet Camii ile meydandaki tarihi eserlere giriş dört kapıdan veriliyordu. Turistlerin meydana giriş çıkışlarında kötü görüntü oluşturan bariyerlerin girişinde ise önemli bir güvenlik önlemi bulunmuyordu.Bölge esnafı bariyerlerin kalkması üzerine ‘Sultanahmet Meydanı kurtuldu’ diye memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Dünyada Paris, Londra, Venedik, Barcelona, New York gibi çok turist alan şehirlerde böylesine bariyer bulunmadığını söyleyen turizmciler şöyle konuştular: “Suudi Arabistan, bile Kabe’yi çevreleyen bariyerleri kaldırıldı. Vatikan’da ise hiç bariyer yok. Turistik bölgelerde alınan güvenlik önlemleri görünür olmamalı. Güvenlik önlemi alınır ama her yere demir bariyerler çekilmesi güvenlik güçlerinin bir zaafiyeti olarak görülür. Tarihi eserleri gezenler bariyerlerin fotoğrafını çekip gidiyorlardı. Görüntü turisti ürkütüyordu. Turizmde güven olmalıdır. Ama bunu göstere göstere yaparsanız turistler ören yerlerinin olduğu yerden kaçarlar. Bariyerlerin kaldırılması kimin aklına geldiyse doğru yapıldı. Türkiye’nin güven algısı yerine geldi.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın