Tesla, 400 kişiyi işten çıkaracak

0
2

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya’daki giga fabrikasında çalışan 400 kiÅŸiyi iÅŸten çıkarmayı planlıyor.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya’nın baÅŸkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide’de bulunan giga fabrikasındaki çalışanlardan 400’ünü iÅŸten çıkarmayı planladığını bildirdi.

Tesla’dan yapılan açıklamada, iÅŸten çıkarmalara gerekçe olarak, küresel olarak elektrikli otomobillere talebin zayıflamasının Tesla’yı da zorluklarla karşı karşıya bıraktığı gösterildi.

Açıklamada, Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikasında 400 kiÅŸinin iÅŸten çıkarılmasının planlandığı, bunun zorunlu iÅŸten çıkarma yerine gönüllü bir programla yapılmasının amaçlandığı ifade edildi.

Gönüllü iÅŸten çıkarmalar için Almanya’daki giga fabrikasının iÅŸ konseyi ile görüşmeler yapıldığı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Tesla’nın Gruenheide tesisinde 12 binden fazla kiÅŸi çalışıyor. Geçen hafta da fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayıracağı açıklanmıştı.

Elon Musk’ın sahibi olduÄŸu Tesla, bu ay küresel iÅŸ gücünde yaklaşık yüzde 10 azaltma yapacağını duyurmuÅŸtu.

TESLA’NIN SATIÅžLARI DÜŞTÃœ

Tesla’nın nisan ayında açıkladığı 2024’ün ilk 3 ayına iliÅŸkin araç üretim ve teslimat verilerine göre, ÅŸirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 geriledi ve 2020’den bu yana yıllık bazda ilk kez düşüş gösterdi.

Tesla’nın bu yıl ilk çeyrekte teslimatını yaptığı araç sayısı 386 bin 810 oldu. Piyasa beklentisi bu sayının 450 bin civarında olacağı yönündeydi.

Tesla’nın ilk çeyreÄŸe iliÅŸkin finansal sonuçlarını da bugün açıklaması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın