Venedik’e giriş ücreti başladı

0
11

VENEDÄ°K – Venedik, yoÄŸun hafta sonlarında aşırı kalabalıklaÅŸmayı önlemek için bir turizm vergisi uygulamaya koyuyor. Geçen Kasım ayında, Venedik yetkilileri, günübirlik gezicilerden ÅŸehri ziyaret etmeleri için ücret alma yönünde uzun süredir tartışılan planları için bir pilot program açıkladı.
Turizm vergisinin bu yılın başlarında uygulamaya konması planlanıyordu ancak lojistik sorunlar ve turist gelirini olumsuz etkileyeceği korkusu nedeniyle ertelendi.
Konsey , turistlerin bilet rezervasyonu yapmak için kullanacakları çevrimiçi ödeme platformunun başlatıldığını onayladı .
Portal, 16 Ocak GMT saatiyle 12:00 itibarıyla yayındadır. Venedik ziyaretçileri, şehirde kontrol yapan yetkililere gösterilecek QR kodunu almak için siteyi kullanacak.
Giriş ücreti, kalabalıkları azaltmayı, daha uzun ziyaretleri teşvik etmeyi ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor.
Ne zaman ve ne kadar ödeme yapmanız gerekeceği hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada bulabilirsiniz.

VENEDIK NEDEN TURIZM VERGISI GETIRIYOR?
Turizm vergisinin uygulamaya konması, Venedik’in , aşırı turizmin hassas ekosistemine verdiÄŸi zarar nedeniyle geçen yıl UNESCO’nun tehlike listesine girmekten kıl payı kurtulmasının ardından geldi .
Ãœye ülkeler Venedik’i listeden çıkarma kararı alırken önerilen yeni giriÅŸ ücretini öne sürdüler.
Venedik belediye baÅŸkanı Luigi Brugnaro, ücretin ekstra gelir getirme giriÅŸimi olmadığını söyledi. Daha ziyade, dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden birinde turist akışını düzenlemeye yönelik ‘türünün ilk örneÄŸi’ bir deneydir .
Ücretin amacı, ziyaretçileri trafiğin yoğun olduğu dönemlerden kaçınmaya ve diğer günlerde gelmeye teşvik etmektir.
Pilot programın ana hatlarını çizdiÄŸi bir basın toplantısında, “Amacımız daha yaÅŸanabilir bir ÅŸehir yaratmak” dedi.

ZIYARETÇILERIN NE ZAMAN ÖDEME YAPMASI GEREKECEK?
Bu yıldan itibaren ziyaretçilerin bu kırılgan lagün şehrine giriş için 5 Euro tutarında bir ücret ödemesi gerekecek.
Ücretlendirme, yoğun hafta sonları ve Nisan ile Temmuz ortası arasındaki diğer günlerde (toplamda 29 gün) geçerli olacaktır.
Günübirlik ziyaretçi ücreti sabah 8:30’dan akÅŸam 4’e kadar yoÄŸun saatlerde geçerli olacak, yani akÅŸam yemeÄŸi ya da konser için Venedik’e gelen ziyaretçilerin ödeme yapması gerekmeyecek.
Venedik biletimi nasıl ayırtabilirim?Venedik’i ziyaret etmek için kimin bilet rezervasyonu yaptırması gerekiyor?

GIRIŞ ÜCRETI SISTEMINDE BIR DIZI MUAFIYET GEÇERLI
Günübirlik turist vergisini ödemek zorunda olmayanlar arasında bölge sakinleri, Venedik doğumlu ziyaretçiler, öğrenciler ve işçilerin yanı sıra otel veya diğer konaklama rezervasyonları olan turistler de yer alıyor.

VENEDIK BILETIMI NASIL AYIRTABILIRIM?
16 Ocak’tan itibaren ziyaretçiler Venedik’teki günlerini özel bir platform üzerinden ‘rezervasyon’ yapabilecekler .
Günübirlik ziyaretçiler 5 € ödüyor ve bir QR kodu alıyorlar ve bu kod daha sonra ana tren istasyonu da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanındaki yedi erişim noktasındaki nokta kontrollerinde kontrol ediliyor.
Otel rezervasyonu yaptıran ziyaretçiler, otel bilgilerini giriyor ve ayrıca gösterilecek bir QR kod alıyorlar. Ancak otel faturalarında Venedik konaklama ücreti zaten yer aldığından ödeme yapmak zorunda değiller .

VENEDIK TURIZMI NASIL DAHA SÃœRDÃœRÃœLEBILIR HALE GETIRIYOR?
COVID-19 karantinalarının turizm sektörünü mahvetmesinin ardından Venedik, bir yandan ziyaretçilerle ilişkisini daha sürdürülebilir bir şekilde yeniden düşünmeye çalışırken, bir yandan da sakinlerini yerinde kalmaya teşvik etmeye çalışıyor. Şehir, Venediklilerin anakaraya sürekli göçüne tepki olarak harekete geçmek zorunda kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın