Dondurucu soğuklar uçakları durdurdu

0
1

Almanya’da hava taşımacılığı dondurucu soÄŸuklardan ve aşırı hava koÅŸullarından etkilendi. Yüzlerce uçuÅŸ durduruldu.

Havalimanları, yerdeki ve havadaki uçaklar için tehlikeli koşullar yaratan aşırı soğuk nedeniyle ciddi aksamalar konusunda uyarıda bulunuyor.

Zaten 17 ve 18 Ocak için gecikmeler ve iptaller duyurdular.

Yolcuların havalimanlarına gitmeden önce uçuşlarının durumunu kontrol etmeleri tavsiye ediliyor.

Almanya’da havalimanlarında ‘ekstrem’ koÅŸullar nedeniyle uçuÅŸlar iptal edildi
17 Ocak ve önümüzdeki günlerde Almanya’daki havalimanlarından uçmayı planlayan yolcular, aksamalara hazırlıklı olmaları konusunda uyarılıyor.

Dondurucu sıcaklıklar pilotlar için tehlikeli durumlara neden oluyor.

Şu anda en çok Frankfurt Havalimanı etkileniyor. Seyahat merkezi, uçuşlarda önemli gecikmeler ve iptaller konusunda uyarıda bulunuyor.

ÇarÅŸamba günü, planlanan 1.047 varış ve ayrılışın 570’i iptal edildi.

Bir sözcü , “Öngörülen hava koÅŸulları nedeniyle 17 Ocak’ta Frankfurt Havalimanı’nda uçuÅŸlarda aksamalar ve iptaller yaÅŸanacak . 18 Ocak’ta da hava durumuna baÄŸlı uçuÅŸlarda aksamalar bekleniyor” dedi.

Münih Havaalanı da etkilendi ve 254 uçuş iptal edildi.

Avrupa’da seyahat grevleri: Yeni Yıl döneminde uçuÅŸ ve tren kesintilerini bekleyebilirsiniz
Schiphol Havaalanı ve KLM, ‘buz çözme’ sorunları nedeniyle yüzden fazla uçuÅŸun kesintiye uÄŸradığı konusunda uyardı
Batı Almanya’da Saarbruecken havaalanı ÇarÅŸamba günü bir günlüğüne kapatıldı ve Düsseldorf ve Köln/Bonn havalimanları da gecikme ve iptallerden etkilendi .

Alman Hava Durumu Servisi, bazı bölgeler için hava durumu uyarılarını dördüncü seviyeye veya ‘aşırı ÅŸiddetli’ye çıkardı.

Frankfurt Havalimanı’nda siyah buzlanma uyarısı yapıldı. Bu durum pistlerde biriktiÄŸinde uçakların çekiÅŸ gücünü azaltır ve kaza riskine neden olur.

Dondurucu yağmur, havadayken pilotlar için de sorun teşkil ediyor. Uçağın kanatlarında buz birikmesi uçağın dengesini bozabilir.

Lufthansa uçuşlarında en fazla aksaklığın yaşanması bekleniyor . Havayolunun üsleri Frankfurt ve Münih havalimanlarında bulunmaktadır.

Yolculardan uçuşlarının durumunu şirket veya havalimanı web sitelerinden önceden kontrol etmeleri ve iptal durumunda havalimanına gitmemeleri isteniyor .

Aralık ayında Münih havaalanı karlı koşullar nedeniyle birkaç gün süreyle kapanmak zorunda kaldı. O sırada kullanılmayan bir uçak, gövdede biriken kar nedeniyle geriye doğru devrildi.

Almanya’da demiryolu ulaşımı buzlanma nedeniyle sekteye uÄŸradı
Alman devlet demiryolu işletmecisi Deutsche Bahn (DB) da donma koşulları nedeniyle gecikmeler ve iptaller konusunda uyardı .

Şirket, birçok uzun mesafe bağlantısını iptal etti ve yüksek hızlı ICE trenlerinin maksimum hızının, tedbir amacıyla saatte 200 kilometre ile sınırlandırıldığını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın