Tarihi Yarım adanın bitmeyen sorunları ..!

0
14

Tarihi yarım adanın kanayan yaraları çoÄŸalıyor. Türkiye’nin Türk turizminin can damarlarından En çok otel kapasitesine sahip olan bu bölge  o kadar sahipsiz o kadar yalınız kaldı ki , sorunlar çözülmez hale geldi.

  • Günlerdir süren elektrik  sorunu hem esnafı hem de turisti bezdirdi .Jeneratörü olmayan yada koyacak yeri olmayan ufak çapta oteller büyük sıkıntı içinde kaldı. Sorun çözüldü derken her yer kazıldı bu seferde kazılan yerin kapanmaması ve sonucu toz içinde  kalması
  • En önemli sorunlardan biri olan Taksici dehÅŸeti. Turisti zorla arabaya bindirme, taksimetre açamadan  döviz üzerinden yolculuk yapmaları turisti kazıklanacak bir obje gibi görerek avını arayan kiÅŸi olmaları (namuslu taksici arkadaÅŸları tenzi ederek )
  • Bitmeyen trafik sorunu her an her dakika mal indirme bindirme yapan araçlar , taşıma yapan ulu orta duran müşteri indiren ticari plakalar  gereksiz bir araç yığılması gitmeyen bir trafik yaratıyor.
  • Turist üzerinden bir kaç lira veya döviz kazanmak adına turisti özgür alışveriÅŸe yaptırmadan yürüten anlaÅŸmalı yerler götüren ilgili kiÅŸiler.
  • Tüm yarım ada üzerinde en güzel yerlerde bulunan AZMAN bankamatikler nerdeyse her yerdeler estetik yok , güzellik yok öyle kabalama koymakla olmaz.
  • Cadde üzerinde veya kaldırımlarda kırılmış taÅŸlar yerinden çıkmış kaldırım taÅŸları
  • KabataÅŸ -BaÄŸcılar seferi yapan metro hattını Sultanahmet e gelen her turist kullanıyor ama rezaletin dik  alası METRO  Kışın dondurur yazın yandırır vaziyette  O sıcakta tıka basa dolu metro yangın yeri çünkü klima çalışmaz kışın sabahları ısınana kadar dondurur.

Kısaca her zaman olduğu gibi sahipsiz kalmış bir yarım ada ya bakıyoruz.

Evet çözüm nedir ne yapalım deniyor, aslında bu konular yıllardır konuşuluyor. Birlikler oluşuyor her seçimde adaylara anlatılıyor ama her şey yerinde sayıyor.

Çözümler basit biraz ilgi , biraz hassasiyet (çözüm bulunamaz ise yardımcı olacak projelerimiz mevcuttur)

 

Önceki İçerikTeknolojik mezarlar Kabir Kod..!
Sonraki İçerikAntalya’da ikamet eden her 4 yabancıdan 1’i Rus.
Tarkan Altıntaş
İstanbul doğumlu olan Tarkan Altıntaş, evli olan Tarkan Altıntaş’ın bir kızı bulunuyor. Eğitim hayatı sonrası çeşitli kargo şirketlerinde yönetici olarak görev aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Hal’inde yöneticilik yaptığı dönemde birçok yeniliğe imza attı. Sultanahmet The And Hotel bünyesinde bulunan Kent Haber adlı online haber sitesinin yönetiminde görev aldı. Halen Turizm Haber Ajansı editörü olarak 7 gün 24 saat turizm haberlerini izliyor. Dünyadan ve Türkiye'den en sıcak haberleri okuyuculara ulaştırıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın