Sabiha Gökçen’e 4 yeni destinasyon daha ekleniyor.

0
3
ISG Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı ve CEO’su Serhat SoÄŸukpınar, “Mayısta destinasyon ağımıza ekleyeceÄŸimiz Sofya, KiÅŸinev, Aktau ve Bratislava ÅŸehirleriyle Avrupa ve Asya baÄŸlantılarımız biraz daha çeÅŸitlenmiÅŸ olacak” diye konuÅŸtu.

Ä°STANBUL  – Ä°stanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (Ä°SG) 4 yeni destinasyonla DoÄŸu Avrupa ve Orta Asya’da uçuÅŸ ağını geniÅŸletiyor.

Ä°SG’den yapılan açıklamaya göre, ocak-mart döneminde 9 milyon 432 bin 83 yolculuyu misafir eden havalimanına mayısta 4 yeni destinasyon daha ekleniyor.

Pegasus Havayolları, mayıs ayında Ä°stanbul Sabiha Gökçen’den Bulgaristan’ın Sofya, Moldova’nın KiÅŸinev, Kazakistan’ın Aktau ve Slovakya’nın baÅŸkenti Bratislava ÅŸehirlerine uçacak.

sabiha-gokcen-015.jpg​​​​​​​15 Mayıs’ta baÅŸlayacak Slovakya seferleriyle Bratislava ÅŸehri ilk kez direkt uçuÅŸla Ä°stanbul’a baÄŸlanırken, 5 Mayıs’ta ilk kez KiÅŸinev rotasıyla Moldova’ya da baÄŸlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı, mayısta ayrıca Kazakistan genelindeki baÄŸlantılarını da artıracak. Türkistan, Almatı, Çimkent ve Nur-Sultan’ın (Astana) ardından Aktau (SCO) hattı Ä°stanbul Sabiha Gökçen’den ülkeye 5’inci destinasyon olacak.

1 Mayıs’tan itibaren Sofya (SOF) hattı pazartesi, çarÅŸamba, cuma günleri olmak üzere haftada üç frekansla, 5 Mayıs’ta baÅŸlayacak KiÅŸinev (RMO) uçuÅŸları haftada iki sefer, 12 Mayıs’ta açılacak Aktau (SCO) hattı haftada iki frekans ve 15 Mayıs’tan itibaren baÅŸlayacak olan Slovakya’nın Bratislava (BTS) seferleri de çarÅŸamba ve pazar günleri haftada iki frekans olarak gerçekleÅŸtirilecek.

2023’ü tüm zamanların yolcu trafiÄŸi rekoruyla tamamlayan Ä°SG, 2024’ün ilk çeyreÄŸinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yolcu sayısını yüzde 22 artırdı.

Yeni rotaların yılın geri kalanında havalimanına ilave 102 bin uluslararası yolcu kazandırması bekleniyor.

Açılan ikinci pist ile kapasitesini artıran Sabiha Gökçen halihazırda 40 iç hat, 122 dış hat bağlantısı ile 53 ülkede toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ISG İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Serhat Soğukpınar, yeni işbirlikleriyle destinasyon sayılarını artırmaya ve ortaklıklarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

SoÄŸukpınar, ‘Dünyanın en güzel ÅŸehirlerinin başında gelen Ä°stanbul’a herkesin yolunun düşmesini, buradaki güzellikleri herkesin görmesini isteriz. Sabiha Gökçen merkezli uçuÅŸlar çeÅŸitlendikçe hem bu dileÄŸimiz biraz daha gerçekleÅŸiyor hem de ÅŸehrin havalimanı olarak baÅŸta Ä°stanbul’a ve Türkiye’ye eriÅŸimi konforlu ve kolay hale getiriyoruz. Mayısta destinasyon ağımıza ekleyeceÄŸimiz Sofya, KiÅŸinev, Aktau ve Bratislava ÅŸehirleriyle Avrupa ve Asya baÄŸlantılarımız biraz daha çeÅŸitlenmiÅŸ olacak.’ açıklamalarında bulundu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın