THY’de biletleme ve rezervasyon sorunu: 84 sefer iptal edildi

0
5

THY’nin biletleme ve rezervasyon iÅŸlemlerinde aksama meydana geldi. Konuya iliÅŸkin açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Ãœstün, sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiÄŸini, operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü bildirdi. THY, iletiÅŸim kesintisi sürecinde iptal edilen 84 sefer nedeniyle yolculara ilave haklar tanıyacak.

Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını belirtti.

Ãœstün, “Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın maÄŸdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

“OPERASYONLAR KADEMELÄ° OLARAK NORMALE DÖNÃœYOR”
Üstün, yaptığı ikinci açıklamada da Kısmi olarak etkilenen operasyonların kademeli olarak normal seyrine döndüğünü kaydetti.

“84 SEFER Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°, YOLCULARA Ä°LAVE HAKLAR TANINACAK”
Öte yandan uçuşlarda aksama yaşanmaması adına 84 seferini iptal eden THY, küresel iletişim kesintisi sürecinde iptal edilen seferler nedeniyle yolculara ilave bazı haklar tanındığını bildirdi.

THY Basın MüşavirliÄŸi’nden konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, bazı seferlerin iptal edildiÄŸi anımsatıldı. Açıklamada, “UçuÅŸunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan ‘UçuÅŸ durumu’ sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaÅŸanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Sistemsel aksaklık giderildikten sonra belirtilen şartları sağlayan yolcuların satış kanallarından işlem yapabileceğine dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiÅŸ biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar iÅŸlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır. Rezervasyon deÄŸiÅŸiklikleri ücretsiz yapılacaktır. UçuÅŸ saati geçmiÅŸ olmasına raÄŸmen henüz iÅŸlem yaptırmayan ve uçuÅŸlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaÅŸamayacaklardır. Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduÄŸu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuÅŸlarına ait iade iÅŸlemi kesintisiz yapılacaktır. Ä°lgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır. Güncel geliÅŸmeleri paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz. Anlayışınız için teÅŸekkür ederiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın