Ucuza almasınlar diye stoklamışlar.

0
2

Ucuza alamasınlar diye depoya tonlarcasını stoklamışlar! VatandaÅŸlar ise zam geldi diye taneyle alıyordu! Tonlarcası depoda istiflenmiÅŸ…

Mersin’de son zamanlarda limon fiyatlarında yaÅŸanan artış nedeniyle Ticaret Ä°l Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı denetimler baÅŸlattı. Bu denetimler sonucunda, Hal Kayıt Sistemi’ne (HKS) bildirilmeyen 380 ton limonun iki farklı depoda saklandığı ortaya çıktı.

DENETÄ°MLER SÃœRÃœYOR

limon-3.webp

DHA’nın haberine göre, Ticaret Ä°l Müdürlüğü ekipleri, limon fiyatlarındaki yükseliÅŸi araÅŸtırmak amacıyla Mersin merkez ve ilçelerinde soÄŸuk hava depolarını denetliyor. Erdemli ilçesindeki iki depoda yapılan incelemelerde, HKS’ye kayıtlı olmayan 380 ton limon tespit edildi.

3 KİŞİYE TUTANAK TUTULDU

limon-3-001.jpg

Denetimler sırasında Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri de görev aldı. Bu incelemeler sonucunda, kayıt dışı limonların sahipleri olan 3 kişi hakkında tutanak tutuldu. Ekiplerin, limon fiyatlarındaki artışa yönelik denetimleri aralıksız devam ediyor.

HAZÄ°RAN AYINDA FÄ°YATI EN FAZLA ARTAN ÃœRÃœN: LÄ°MON

Ä°stanbul Ticaret Odası (Ä°TO), piyasaların ÅŸeffaflığını saÄŸlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haziran ayında Ä°stanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Listede, haziran ayında fiyatı yüzde 56,64 oranında artan limon birinci sırada yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın