Uzuncaburç, kültür turizminin yeni gözdesi oldu

0
14

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya –
Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde Mersin’in yükselen deÄŸeri Silifke ilçesine 28 kilometre uzaklıkta Uzuncaburç( Diocaesarea )Antik Kent.
Antik Kent, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından GeleceÄŸe Miras Projesi kapsamında arkeolojik kazılar yılın 12 ayı yapılıyor. Antik Kentte Silifke’den  Demircili, Ä°mamlı ve KeÅŸlitürkmenli mahalleleri üzerinden gidiliyor. Uzuncaburç Antik Kent Silifke’den denizden 1184 metre yükseklikte etrafı zeytin aÄŸaçları ve çam aÄŸaçları ile çevrili Orta Torosların en görkemli tarihi ören yerlerinden biri.

uzuncaburc,.jpgKazıların sürdüğü Silifke’nin tarihi ören yeri  Uzuncaburç, Olba Kralllığı’nın ‘Kutsal’ alanı olduÄŸu için turizm sezonunda turistlerin kültür turları kapsamında gözde uÄŸrak yerlerinden biri haline geldi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Müdürü Valeriya Lebedev, kültür turizmi kapsamında Rus, Baltık , Ukrayna ve Bağımsız Devletler TopluluÄŸu(BDT) turistlerinin Mersin’de en gözde uÄŸrak ve ziyaret yerlerinden birinin Silifke Uzuncaburç Antik Kent olduÄŸunu söyledi.

uzuncaburc,-002.jpgRus Valeriya Lebedev,” Rus, Baltık, Ukrayna , BDT ülkesi turistleri Uzuncaburç Antik Kent içinde Olbia Kralllığı’nın  ‘Kutsal Alan’ olması yoÄŸun ziyaretçi oluyor. Büyüleyici bir antik kent. Çok yoÄŸun Helenistik ve Roma dönemi arkeolojik varlığına sahip. Roma yöreye  egemen olunca bu alan bir ibadet yeri. Olba’dan ayrılarak bağımsız bir kent haline getirdiÄŸi görünüyor. Diocaesarea(Tanrı Ä°mparator Kent) adıyla hızlı bir geliÅŸme olmuÅŸtur.  Tarihi ören yerini etrafı surla kaplı. Kendi adına Roma parası bastırmış.” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Uzuncaburç, kültür turizminin yeni gözdesi oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın