Almanya için vize randevu sistemi değişti: İki aşamalı başvuru.

0
2

Almanya’nın Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri, vize için randevu alma sistemini deÄŸiÅŸtirdi. Artık kayıt oluÅŸturulduktan sonra randevular kronolojik sıra ile verilecek.

Almanya, Türkiye’den yapılan vize baÅŸvurularında sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine gidildiÄŸini duyurdu.

Almanya’nın Ankara BüyükelçiliÄŸi resmi X (Twitter) hesabından yayınlanan ilgili mesajda, Türkiye’deki dış temsilciliklerde, 5 Mart itibarıyla vize için randevu alma sisteminin deÄŸiÅŸtirildiÄŸi ve bundan böyle baÅŸvuru randevuları için bekleme listesi uygulamasına geçildiÄŸi duyuruldu.

Yeni sistemle randevular, kayıt oluÅŸturulduktan sonra kronolojik sıra ile verilecek. Büyükelçilik, mesajında bu yeni uygulama ile, “çok uzun süren boÅŸ randevu arama ihtiyacının ortadan kalkmış olacağını” ifade etti.

DW Türkçe’nin haberine göre; bir süredir, aralarında Almanya’nın da olduÄŸu pek çok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi alma amacıyla baÅŸvuruda bulunan çok sayıda kiÅŸi, randevu alabilmek için çok uzun süre beklemekten muzdarip olduÄŸunu ve yaÅŸanan yoÄŸunluÄŸun yanında vize randevularının karaborsaya düştüğünü öne sürüyordu.

Ä°KÄ° AÅžAMALI BAÅžVURU SÄ°STEMÄ°

Yeni sistemde, vize baÅŸvurusunda bulunmak için ilk olarak Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerinin internet sitesinden kayıt oluÅŸturulması gerekecek. Söz konusu kayıt yapıldıktan sonra temsilcilikler, vize talebinde bulunan kiÅŸiye, kronolojik sırayla randevu verecek.

Randevunun ardından yaÅŸanan süreçte ise herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapılmadı. BaÅŸvurular, bugüne dek olduÄŸu gibi, Almanya’nın hizmet saÄŸlayıcısı iDATA üzerinden devam edecek. Randevu bekleme listesine kayıtlar için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. iDATA tarafından gönderilecek e-postadaki randevu tarihinin onaylanması durumunda ise, 48 saat içinde hizmet ücretinin ödenmesi gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın