Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki resmi yabancı sayısı belli oldu.

0
1

Kamuoyu yoklamalarında ekonomiden sonra en büyük sorun olarak görülen yabancıların akıbetine iliÅŸkin belirsizlik sürüyor. Tartışmalar sürerken İçiÅŸleri Bakanı Yerlikaya, Ä°stanbul’daki yabancı sayısını açıkladı. Yerlikaya, Ä°stanbul’da yasal kalış hakkına sahip toplam yabancı sayısının 1 milyon 92 bin 697 olduÄŸunu, ayrıca geçici koruma altında 350 bin 532 Suriyelinin olduÄŸunu söyledi. Yerlikaya, Fatih ilçesinin tamamen yabancılara kapatıldığını da söyledi.

Ä°stanbul’da yaÅŸayan yabancıların durumu ve akıbetine iliÅŸkin tartışmalar devam ederken, İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Ä°stanbul genelinde yasal kalış hakkına sahip yabancı sayısının 1 milyon 92 bin 697 olduÄŸunu ve ilave olarak 350 bin 532 Suriyelinin geçici koruma altında bulunduÄŸunu ifade etti. Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları, “Tam Güvenli Fatih Bilgilendirme Toplantısı” adı altında, Ä°stanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye BaÅŸkanı M. Ergün Turan, Ä°stanbul Emniyet Müdürü Zafer AktaÅŸ ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

FATÄ°H Ä°LÇESÄ° TAMAMEN YABANCILARA KAPATILDI’
Yerlikaya, ayrıca Fatih ilçesinin yabancıların kalışına tamamen kapatıldığını belirtti. Bu önemli adım, ilçedeki düzensiz göçmenlerle mücadele ve yasal olmayan giriÅŸ, kalış veya çıkış durumlarını kontrol altına alma çabasının bir parçası olarak deÄŸerlendiriliyor. Fatih’te 2019 yılında 103 bin 660 olan yabancı sayısının, yapılan düzenlemeler sonucunda 2021 itibarıyla 40 bine düştüğü bilgisi paylaşıldı. 15 Ocak 2021’den itibaren Fatih’teki tüm mahallelerin yabancıların kalışına kapatılması, bölgedeki göçmen nüfusunun denetlenmesi ve yönetilmesi açısından kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın