Antalya’daki teleferik kazasına iliÅŸkin 13 gözaltı kararı

0
3

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren     Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, teleferik hattını iÅŸleten firma ile teleferik hattının bakım-onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiÄŸini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direÄŸinin kırılması sonucu meydana gelen kazayla ilgili açıklamalarda bulundu.

kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin bilgisini veren Tunç, adli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Tunç, soruşturma kapsamında olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için bir Cumhuriyet Baş savcı vekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanı bilirkişisinden oluşan heyetin, kabinlerde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yaptığını bildirdi.

‘Ä°ÅžLETMENÄ°N ACÄ°L EYLEM PLANININ MEVCUT OLMADIÄžI TESPÄ°T EDÄ°LDÄ°’
Tunç, açıklamasında olayla ilgili ön rapor hazırlandığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“BilirkiÅŸi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiÄŸin taşıyıcı direklerinin baÄŸlantı noktalarında yer alan baÄŸlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uÄŸraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direÄŸin baÄŸlantı noktasından kırıldığı deÄŸerlendirilmektedir. Ä°lgili iÅŸletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiÅŸ, bahsi geçen teleferik hattını iÅŸleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiÅŸtir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın