Avustralya ile Yeni Zelanda’dan, Ä°srail ve Filistin’deki vatandaÅŸlarına uyarı

0
3

Yeni Zelanda ile Avustralya, Ä°srail’in Ä°ran’a misilleme yaptığı iddialarının ardından, Ä°srail ve iÅŸgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm vatandaÅŸlarına buralardan ayrılmaları için uyarıda bulundu.

Avustralya ile Yeni Zelanda’dan, Ä°srail ve Filistin’deki vatandaÅŸlarına uyarı
ABC News’un haberine göre, Avustralya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ä°ran, Ä°srail ve iÅŸgal altındaki Filistin toprakları için seyahat uyarısı güncellendi.

Açıklamada, Ä°srail ve Filistin’de bulunan tüm Avustralya vatandaÅŸlarına, “eÄŸer böyle yapmaları güvenliyse” buralardan ayrılmaları için uyarıda bulunuldu.

Ä°srail’e karşı terör saldırısı ve askeri misilleme tehdidi bulunduÄŸuna iÅŸaret edilen açıklamada, askeri saldırıların hava sahasının kapatılması dahil seyahat kısıtlamalarına yol açabileceÄŸi kaydedildi.

Güvenlik endiÅŸeleri nedeniyle Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda faaliyetlerin durdurabileceÄŸine dikkati çekilen açıklamada, Tel Aviv, Kudüs, Ramallah ve Tahran’da bulunan Avustralyalı yetkililerden ise önlem olarak bulundukları bu bölgelerden ayrılmamaları istendi.

Açıklamada, Ä°ran’a seyahat edilmemesi yönünde halihazırda bir uyarı bulunduÄŸu anımsatılarak bölgesel tansiyonun yüksek olduÄŸu, güvenlik durumunun hızlıca kötüleÅŸebileceÄŸi vurgulandı.

YENÄ° ZELANDA

New Zealand Herald’ın Yeni Zelanda DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsüne dayandırdığı haberine göre, Wellington yönetimi, Ä°srail’deki tüm vatandaÅŸlarından “ÅŸayet ayrılmaları güvenliyse” bu ülkeyi terk etmelerini istedi.

DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail’e seyahat yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Ä°ran basını, Ä°ran Hava Kuvvetleri Ãœssü’ne ev sahipliÄŸi yapan Ä°sfahan eyaletinin kuzeydoÄŸusunda patlama seslerinin geldiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Ä°sfahan eyaletindeki patlama seslerinin ardından Tahran, Ä°sfahan ve Åžiraz ile Ä°ran’ın bazı bölgelerindeki uçuÅŸların askıya alındığı bildirilmiÅŸti.

Amerikan medyası, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerinde, Ä°srail’in Ä°ran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediÄŸini yazmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın