Bakan Ersoy, Japonya Taht Töreni’nde Türkiye’yi temsil etti

0
536

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tokyo’daki İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenen taht töreninde Türkiye’yi temsil etti.

A

TOKYO- Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un temsil ettiği başkent Tokyo’daki İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenen geleneksel törende Japon İmparatoriçesi Masako da resmen Miçoodai tahtına çıktı.
Doğu Asya ülkesi Japonya’nın 126’ncı İmparatoru Naruhito Kasımpatı adı verilen imparatorluk tahtı Takamikura’ya törenle çıktı. Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un temsil ettiği başkent Tokyo’daki İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenen geleneksel törende Japon İmparatoriçesi Masako da resmen Miçoodai tahtına çıktı.

bakan-ersoy,-japonya.jpeg
bakan-ersoy-japonya-004.jpg
bakan-ersoy-japonya-002.jpg
bakan-ersoy-japonya-001.png

190 ülke ve uluslararası kuruluştan 2 bine yakın kişinin katıldığı törende, 59 yaşındaki Naruhito, törende “Korozen no go ho” adı verilen ve 9’uncu yüzyılda imparatorların giydiği kahverengi tonlarında kuşaklı geleneksel bir elbise giydi.


bakan-ersoy-japonya.png
bakan-ersoy-japonya-003.jpg




Japonya’nın yeni imparatoru ayrıca, tahta çıkma töreni öncesinde bazı tapınakları da ziyaret etti. 

bakan-ersoy,-japonya-013.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-014.jpeg


Japon İmparatoru Naruhito ve İmparatoriçe Masako’yu İmparatorluk Sarayı’nda eşi Pervin Ersoy ile birlikte ziyaret eden Bakan Mehmet Nuri Ersoy katıldığı törende Başbakan Abe Şinzo ile de tokalaşarak, Japonya’nın üst düzey davetlileriyle bir araya geldi.

bakan-ersoy,-japonya-005.jpeg

Bakan Ersoy Tokyo’da Sergi Açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, taht törenine katılmak üzere bulunduğu Japonya’da ayrıca Yunus Emre Enstitüsünün Tokyo’daki yeni binasında, Sultan Abdülhamid tarafından oluşturulan koleksiyon içerisinden özel çerçeveli 90 fotoğrafın sergilendiği “Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonundan 19. Yüzyıl Japonya’sına Bakmak” isimli serginin açılışını yaptı.    

bakan-ersoy,-japonya-017.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-018.jpeg
bakan-ersoy,-japonya-019.jpeg



2019 Japonya’da Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi Japonya’nın önemli bir dönemine tanıklık etmekle birlikte, günlük yaşamdan Ertuğrul faciasına kadar çok zengin bir seçkiyi Japonlarla buluşturacak.  

bakan-ersoy,-japonya-020.jpeg

Bakan Ersoy, Tokyo temasları kapsamında Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı ve Kalehöyük Kazı Başkanı Dr. Sachihiro Omura ve Japonya Ulusal Uzay İdaresi Başkan Vekili Prof. Dr. Takafumi Matsui ile de görüştü. 

Görüşmede Alacahöyük ve Göbeklitepe’de yapılabilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.   

Kaynak: Bakan Ersoy, Japonya Taht Töreni’nde Türkiye’yi temsil etti

Önceki İçerikTürkiye ile Surinam arasında vizeler kaldırıldı
Sonraki İçerikSofitel, Türkiye’deki ilk otelini Taksim’de açıyor!
THA
Turizmhaberajansi.com (THA), Türkiye ve dünya turizm sektöründeki gelişmeleri anlık, tarafsız ve derinlemesine aktarmak amacıyla yayın hayatını sürdüren lider dijital turizm haber platformlarından biridir. Sektörün nabzını tutan platformun öne çıkan temel özellikleri şunlardır: Otelcilik, gastronomi, havacılık, seyahat acenteleri, turizm teknolojileri ve sürdürülebilirlik gibi turizmin tüm alt bileşenlerine yönelik güncel gelişmeleri, sektörel analizleri ve özel röportajları okurlarıyla buluşturur. Sivil toplum kuruluşları, akademik çevreler, kamu sektörü ve özel sektör temsilcilerinin projelerini, beyanatlarını ve sektörel raporlarını dijital dünyaya taşıyarak turizm ekosistemine küresel bir vizyon kazandırır. Mobil odaklı ve dinamik altyapısıyla, turizm profesyonellerinin, yatırımcıların ve seyahat severlerin doğru ve güvenilir bilgiye anında ulaşmasını sağlayan bir başvuru kaynağıdır. Turizmhaberajansi.com; sadece bir haber sitesi değil, Türkiye'nin turizm potansiyelini küresel arenada görünür kılan ve sektörel iletişimi güçlendiren dijital bir medya üssüdür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın