Belediye tesettürlü mayoyu yasakladı..!

0
3

Fransa’nın Korsika adasında, Lecci Belediyesi plajlarda tesettürlü mayo yasaklandı. Kararda dini kıyafetlerin çatışmaya yol açabileceÄŸi iddia edildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Lecci Belediyesi BaÅŸkanı Don Georges Gianni, 7 AÄŸustos’ta aldığı kararla kentteki plajlarda tesettürlü mayo giymek yasaklandı.

Kararda, 30 Eylül’e kadar “laikliÄŸe saygı” çerçevesinde uygun bir kıyafet giymeyenlerin plajlara girmesinin yasaklandığı belirtilirken, dini kıyafetlerin çatışmaya yol açabileceÄŸi iddia edildi.

Orta DoÄŸu olmak üzere dünya genelinde gerilim ortamı olduÄŸuna dikkat çekilen kararda “Fransa ve ibadet yerleri terör eylemlerinin hedefi olabilirken, dini aidiyet belirten plaj kıyafetleri, kamu düzeninin bozulması (kalabalığın toplanması, kavga) riski taşıyabilir ve bu risklerin önlenmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verildi.

DANIŞTAY TESETTÜRLÜ MAYO YASAĞINI BOZMUŞTU

Mondelieu-La-Napoule Belediyesi, 15 Haziran- 31 AÄŸustos 2023 tarihlerinde geçerli olacak ÅŸekilde plajlarda tesettürlü mayoyu yasaklamıştı. LDH, yerel mahkemenin bu kararına itiraz ederek yasağın iptali için Danıştay’a baÅŸvurmuÅŸtu.

Danıştay, 17 Temmuz 2023’te yayınladığı kararla, kiÅŸinin hareket, vicdan ve kiÅŸisel özgürlüklerini ciddi ÅŸekilde ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle Mondelieu-La-Napoule plajlarındaki tesettürlü mayo yasağını iptal etmiÅŸti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın