Senegal’de Boeing 737 pistten çıktı: 10 kiÅŸi yaralandı

0
1

Senegal’in baÅŸkenti Dakar’daki havaalanında, bir Boeing 737 uçağı pistten çıkarak 10 kiÅŸinin yaralanmasına neden oldu. Uçakta bulunan 85 yolcu ve mürettebat, olay sonrası hastaneye kaldırıldı ve otellere yerleÅŸtirildi.
85 kiÅŸiyi taşıyan bir Boeing 737 uçağının Senegal’in baÅŸkenti Dakar’daki havaalanında pistten çıkması sonucu 10 kiÅŸi yaralandı.

UlaÅŸtırma Bakanı’nın perÅŸembe günü yaptığı açıklamada, 85 kiÅŸiyi taşıyan bir Boeing 737 uçağının Senegal’in baÅŸkenti Dakar’daki havaalanında pistten çıkarak 10 kiÅŸinin yaralanmasına neden olduÄŸunu bildirdi.

UlaÅŸtırma Bakanı El Malick Ndiaye, TransAir tarafından iÅŸletilen Air Sénégal uçağının 79 yolcu, iki pilot ve dört kabin ekibiyle çarÅŸamba günü geç saatlerde Bamako’ya gitmekte olduÄŸunu söyledi.

Yaralılar bir hastanede tedavi edilirken, diğerleri dinlenmek üzere bir otele götürüldü.

Havayolu kazalarını takip eden Havacılık GüvenliÄŸi Ağı, eskiden Twitter olarak bilinen X’te yangın söndürücü köpükle çevrili çimenlik bir alanda hasar görmüş uçağın fotoÄŸraflarını yayınladı. FotoÄŸraflarda bir motorun parçalandığı ve bir kanadın da hasar gördüğü görülüyor.

ASN, güvenli hava yolculuÄŸunu teÅŸvik etmeyi amaçlayan ve kazaları takip eden kar amacı gütmeyen bir grup olan UçuÅŸ GüvenliÄŸi Vakfı’nın bir parçası.

BOEING GÃœVENLÄ°K SORUNLARIYLA GÃœNDEMDE
GeçtiÄŸimiz günlerde Ä°stanbul’da yaÅŸanan bir baÅŸka uçak kazası daha meydana gelmiÅŸti. Boeing 737 model uçağı, iniÅŸ sırasında teknik bir arıza nedeniyle pistten çıkarak gövdesi üstüne inmiÅŸti.

Aynı zamanda dünyanın en büyük ticari uçak firmalarından Boeing’e, gövde parçaları üreten bir fabrikanın eski yetkilisi, birçok parçanın kusurlu şekilde üretimden çıktığını iddia etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın