Bir uçak daha gövdesi üzerine indi!

0
3

Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının #XC1031 Köln – Alanya GazipaÅŸa iniÅŸinde ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonrası uçak ön dikme üzerine indi. UlaÅŸtırma Bakanlığı, söz konusu olay üzerine bir açıklama yaptı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı söz konusu olay hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 11.00 dolaylarında Corendon Airlines’e ait Köln – GazipaÅŸa uçuÅŸunu gerçekleÅŸtiren B738 tipindeki uçağın, piste iniÅŸini müteakip lastiÄŸi patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluÅŸan toplam 190 kiÅŸinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiÅŸtir.

Ä°lk belirlemelere göre ise piste hasar oluÅŸmamıştır. Pist notamlı olup beklenen uçuÅŸlar Antalya’ya divert ettirilecektir. Teknik ekibin incelemesini müteakip uçağın pistten çekilme iÅŸlemi yapılacaktır.”

“GÖVDE ÃœZERÄ°NE Ä°NÄ°Åž SÖZ KONUSU DEĞİLDÄ°R”

Corendon Airlines’tan konuya iliÅŸkin açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, “Corendon Airlines’ın 9 Mayıs tarihinde CAI1031 Köln-Alanya/GazipaÅŸa uçuÅŸunu gerçekleÅŸtiren 9H-TJF tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın iniÅŸinde burun dikmesi lastikleri patlamıştır. Lastiklerin patlaması sonrasında uçak pist üzerinde güvenli bir ÅŸekilde durmuÅŸtur. Gövde üzerine iniÅŸ söz konusu deÄŸildir, herhangi bir kaza ve kırım durumu yoktur. Yolcularımız uçaktan merdiven ile güvenli bir ÅŸekilde indirilmiÅŸ olup 184 yolcumuzda ve uçuÅŸ ekibimizde herhangi bir yaralanma veya saÄŸlık sorunu söz konusu deÄŸildir. Pistte de aynı ÅŸekilde bir hasar durumu mevcut deÄŸildir.

Uçağın pistten çekilememesi durumu nedeni ile GazipaÅŸa’ya iniÅŸi olan uçuÅŸlar farklı havalimanlarına yönlendirilmektedir. Corendon Airlines Alanya-GazipaÅŸa Havalimanı’na planlanan sonraki operasyonlarına Antalya Havalimanı’ndan devam etmektedir.  Güncel bilgiler Corendon Airlines Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın