Belmond Cruises’ın Belmond Napoleon adlı nehir gemisiyle Michelin yıldızlı restoranlara “12 yıldızlı gezi”

0
1008

Belmond Cruises’ın Belmond Napoleon adlı nehir gemisinde 6 günde yolcular, 12 adet Michelin yıldızlı restoranlarda yemek yiyor. 

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
PARİS- Belmond Cruises’ın Belmond Napoleon adlı nehir gemisi ile turizmde kruvaziyer turizminin yıldızı giderek parlıyor. Fransa’da nehir gemisi gezisi ile gastronomi turizmini birleştiren yeni turlar gözde olmaya başladı. Türkiye’den büyük ilgi gören Tuna Nehri, Dinyeper Nehri, Volga Nehri, Saint Nehri gibi nehir gemilerinda fark yaratan Fransa  gezilerde artık “gastronomik nehir gemisi gezileri” başlattı. Fransa’nın nehirleri ve kanallarında gezen gemi yolcuları, kıyı boyunca sıralanan dünyanın en güzel lezzetlerini sunan Michelin yıldızlı restoranlarda farklı lezzetleri tatma fırsatı buluyorlar.  

6 GÜNLÜK GEZI 8.067 DOLAR’DAN (YAKLAŞıK 7.333 EURO) BAŞLıYOR. 
Böylesine lüks nehir gemisi gezilerini düzenleyen Belmond Cruises’ın 9 Ağustos’ta başlayan ‘gastronomik nehir gemisi” gezisinin fiyatları yaklaşık 8.067 dolar’dan (yaklaşık 7.333 euro) başlıyor. Her gün bir Michelin yıldızlı restoranda farklı lezzet arayanlar bu gemilere binebilir. ‘Belmond Cruise’ın Belmond Napoleon adlı nehir gemisinde 6 günlük yolculukta yolcular, toplam 12 adet Michelin yıldızlı restoranlarda yemek yiyeceğinden, bu “12  yıldızlı gezi” olarak adlandırıyor.

 HER GECE MICHELIN YıLDıZLı FARKLI RESTORAN

Açık büfeden hoşlanmıyor, lüks restoranları tercih ediyorsanız 6 günlük nehir gemisi gezisinde lezzet hakkındaki görüşlerinizi tamamen değiştireceksiniz.

Saint-Jean-de-Losne’den hareket eden ‘Belmond Napoleon’ nehir gemisi ile Burgundy yolculuğu devam ediyor.  Gezi boyunca gemi her gece Michelin yıldızlı farklı bir restoranda duruyor.


LA CÔTE SAINT-JACQUES’TA ÖĞLE YEMEĞI 
Gezinin ilk durağı, Yonne Nehri kıyısında bulunan iki Michelin yıldızlı La Côte Saint-Jacques’ta öğle yemeği ile başlıyor. Restoranda, taze palmiyeye sarılı istakoz rozet ve fındık salatası gibi yemekler yeniliyor. Ayrıca beyaz alba yer mantarı ve puy yeşil mercimek ile yumurta parfe içeren yemekler sunuluyor.
Öğle yemeğinden sonra konuklar kokteyl alımı için gemiye biniyorlar.  Eğer yetmezse akşam yemeğine devam ediyorlar.

ÜNLÜ PAUL BOCUSE RESTAURANT 
Diğer göz kamaştırıcı restoranlar arasında 1981’den beri üç Michelin yıldızı kazanan  George Blanc ybulunuyor. Gezinin son akşam yemeği, ünlü şefin efsanevi siyah trüf çorbasını tadıbileceği Lyon’daki ünlü Paul Bocuse Restaurant’ta gerçekleşiyor..


BEAUNE’S HOTEL-DIEU ÖZEL TURDA 
Hayattan keyif almak isteyenler için Ortaçağ’dan biri Burgundy şarabı üreten bir şato ziyareti bulunuyor. 1400’lerden beri Burgundy tarihini barındıran Beaune’s Hotel-Dieu özel turda yer alıyor. Tur, pitoresk üzüm bağları, tarihi manastırlar ve süslü bazilikalarda geçiyor. Ayrıca hen gün unutulmaz yemeklerle lezzetin doruğuna varılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giren
Lütfen adınızı yazın